Tenis

ITF objavio podatke o doping kontrolama: Najviše testirani Novak, Endi, Sten, Viktor…

Spread the love

Doping kontrole su prilično rigorozne u svetu tenisa. ITF je danas objavio podatke prema kojima je u 2016. godini ukupno odrađeno 4899 testova (urina i krvi), od čega su muškarci bili testirani 2684, a žene 2215 puta.

Kao što se i očekuje, najviše su “pod lupom” bili teniseri i teniserke iz samog vrha, što tokom takmičenja, što van turnira.

Pa su tako Novak Đoković, Endi Marej, Miloš Raonić, Sten Vavrinka, Marin Čilić i drugi iz vrha testirani više od 14 puta (više od sedam na turniru i isto toliko van turnira). Interesantno je da je prema tim podacima više od 14 puta testiran i Viktor Troicki.

Inače, Rafael Nadal i Rodžer Federer su bili na kontrolama manje od ostalih, vrlo verovatno usled povreda sa kojima su kuburili prošle sezone. Tako je recimo Španac imao 1-3 testiranja tokom turnira, a više od sedam van, dok je Švajcarac 4-6 puta tesiran tokom, a više od sedam van takmičenja.

Kada su žene u pitanju, najviše su testirane Serena Vilijams, Anđelik Kerber, Agnješka Radvanska, Garbinje Muguruza. Što se naših predstavnica tiče sada već penzionisana Ana Ivanović je imala identičan broj testova kao Jelena Janković (od 1-3 tokom takmčenja, a više od sedam van).

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close