Tenis

TIPSAREVIĆ O ODNOSU JAVNOSTI PREMA ĐOKOVIĆU: Dva finala i titula, a Novak igra kao go*no

Spread the love

Srpski teniser Janko Tipsarević je trenutno omiljni igrač u Buenos Ajresu. Argentinci konstantno maksimalno posvećuju pažnju nekada drugom reketu Srbije. Naravno nezaobilazna je priča i o Novaku Đokoviću, odnosno ponašanju medija šrema nekada najboljem teniseru sveta.

– Stoji da je rana eliminasija Novaka u Australiji bila iznenađenje za sve, ali i takve stvari se dešavaju. Ljudi greše kada napadaju Novaka, ističući da nije onaj stari, ali – njegov nivo igre je bio takav, da kada igra finale US Opena, finale Završnog Mastersa i osvoji „samo“ Toronto – igra kao go*no. Smatram da nije korektno kako se mediji ponekadodnose prema njemu. Takođe, nije moguće ostati na onom nivou na kom je on bio zauvek, ali, opet, ne bih se iznenadio ako bi na kraju ove godine prvi bio neko koga sada uopšte ne spominjemo, rekao je Janko Tipsarević.

Priznaje Janko da Novak nije više onaj stari, ali da je to dobro za tenis.

– I ja osećam da Đoković nije onaj kao nekada, ali ne smatram da je to nešto loše za sam tenis. Jer, promene dovode do velikog uzbuđenja kod navijača. I ja sam, kao jedan od njegovih bliskih prijatelja, prestao da gledam njegove mečeve u jednom trenutku jer je bil toliko dosadno, prosto sam znao da će da pobedi. Kad ja koji igram tenis razmišljam tako, zamislite kako se oseća prosečni teniski gledalac.

Tipsarević se zahvalio organizatorima turnira u Argentini, gde danas od 17:45 igra protiv Aleksandera Dolgopolova.

– Srećan sam i zahvalan veoma jer sam od organizatora dobio pozivnicu. U žrebu ima zaista nekoliko dobrih igrača i biće veoma teško doći do polufinala ili osvojiti titulu. Opet, ne kažem da to i očekujem. Stigao sam nešto ranije kako bi se što bolje pripremio sa Erananom Gubijem, mojim starim prijateljem, i verujem da smo uradili dobar posao. U celoj ovoj mojoj priči samopouzadnje je veoma važno, posebno kada se posle duge pauze vraćaš na teren.

Osvrnuo se Janko i na neke poraze tokom prethodnog leta, gde je imao i dobrih mečeva.

– Prošlog leta sam takođe igrao dobro, bio sam na maksimumu i tada, ali nisam beležio pobede. Gubio sam od Marina Čilića, Žila Simona, Miloša Raonića, sve su to dobri igrač. Kažem, jesam bio dobar, ali bez trijumfa nema ni napretka na ATP listi. Smatram da nisam pogrešio kada sam odlučio da preskočim Australian Open”, zaključio je 94. igrač sveta, koji napokon igra tenis bez bolova, rekao je Janko Tipsarević.

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Close
Close