ATPTenis

ZANIMLJIVO : Beker NOVI trener Novakovog NAJVEĆEG rivala?!

Spread the love

Inostrani mediji prenose veoma zanimljive informacije

Novak Đoković i Boris Beker pred početak ove sezone raskinuli su saradnju, a Nemac je odmah na startu 2017. godine našao novi angažman.

Beker je postao komentator Eurosporta, ali ne krije da bi želeo da nastavi da se bavi trenerskim poslom.

– Treniranje dolazi prirodno, naravno da bih voleo da se ponovom bavim tim poslom, ali želim da budem uključen i u komentarisanje na televiziji ili nečemu što ima veze sa tenisom – rekao je Beker.

Inače, Boris je u nekoliko navrata pričao i o Rodžeru Federeru i to naravno, samo koristeći komplimente.

– Osvojiti 18 Grend slemova je ogroman uspeh. Ko to može da uradi? Ali Federer je učinio da to izgleda tako lako i bez napora. Njegova elegancija i klasa u ostvarivanju tog rezultata je nešto što neće mnogo sportista moći da ponovi u budućnosti.

– Pre nekoliko meseci se postavljalo pitanje kada će Novak stići i prestići Federerov rekord na najvećim turnirima, a sada se to pitanje promenilo u ‘da li će uopšte uspeti’. Mislim da Nadal i Novak mogu da stignu Rodžera, ali on i dalje nastavlja. Što više bude pobeđivao, to će više želeti da igra. Vrhunski tenis je mnogo više mentalna snaga nego trenutna forma. Zrelost igrača je veoma važna.

Ove izjave Bekera navele su strane medije da spekulišu da o tome kako će Nemac postati trener Švajcarca.

Federer već godinama radi sa Severinom Lutijem, koji je u isto vreme kapiten švajcarske Dejvis kup reprezentacije, dok je od starta 2016. godine u timu i Ivan Ljubičić.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close