Domaća košarkaKošarkaPartizan

REKAO ISTINU : Evo zašto je Tomašević PREŠAO iz Zvezde u Partizan

Spread the love

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović i generalni sekretar Dejan Tomašević u subotu su bili u poseti “Centru za porodični smeštaj i usvojene”. Tokom jednočasovnog druženja i razgovora legendarni košarkaški reprezentativci i asovi odgovarali su na pitanja najmlađih i davali im savete

Danilović je otkrio da je kasno počeo da trenira košarku.

– Ja sam bivši košarkaš, sada predsednik KSS, i mogu da vam kažem da je veoma bitno da se bavite sportom, nije bitno kojim. Da li individualni ili kolektivni, zaista nije važno. Počeo sam da treniram prilično kasno, voleo sam taj sport od početka. Vaspitao me na određen način, uživao sam sve vreme. Sport je veoma lepa stvar. U njemu nađeš i drugare koji ti ostanu za ceo život – kazao je Danilović.

Dejan Tomašević je otkrio kako je zapravo ušao u svet košarke, zašto je iz Zvezde prešao u Partizan.

– Trenirao sam prvo fudbal, ali sam sa 15 godina shvatio da sam viši od svih, pa sam otišao na košarku. Prvo su mi rekli da nisam talentovan, ali sam se sa 17 ponovo vratio. Igrao sam u Zvezdi, pa posle prešao u Partizan. Finansijska ponuda je bila takva da nisam mogao da je odbijem, a i Partizan je bio mnogo bolji klub, nekadašnji evropski prvak… Nisam smeo tati da kažem mesec dana jer je on veliki Zvezdaš. Posle nekoliko godina me je trener koji mi je rekao da nisam talentovan, ponovo trenirao i u klubovima i u reprezentaciji. Tako da je bitno nikad ne odustati, imate svoje snove i samo napred – kazao je Tomašević.

Kao najlepšu utakmicu u karijeri izabrao je finale Evropskog prvenstva 1995. godine.

– Posle sankcija smo stigli tu I pobedili Litvaniju u finalu. Zaista najlepša uspomena, iako mislim da nisam ni igrao”.

I Daniloviću su u svežem sećanju detalja sa tog prvenstva.

– Tad smo bili saigrači, a sada smo na istom random mestu. Igrali smo zajedno, osvojili mnogo medalja, nadam se da ćemo I kao rukovodioci da osvojimo nešto. Ove godina imamo priliku na evropskim prvenstvima za žene i muškarce- zaključio je Danilović, dok su deca otvarala poklone koje im je pripremio KSS u saradnji sa komapnijom “Roda”.

Počeo sam da treniram prilično kasno, voleo sam taj sport od početka. Vaspitao me na određen način, uživao sam sve vreme. Sport je veoma lepa stvar. U njemu nađeš i drugare koji ti ostanu za ceo život
Predrag Danilović

Decu iz centra je zanimalo i da li se naslednici i naslednice legendarnih košarkaša bave sportom?

– Kod mene, od njih troje, niko ne trenira košarku. Olga trenira tenis jer voli taj sport, a ne zato što su joj roditelji to rekli. Zavolela je tenis gledajući Đokovića, Sonja trenira odbojku, a Vuk fudbal.

Kod Tomaševića je situacija malo drugačiji.

– Imam dva sina i dve ćerke, dvoje treniraju košarku.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close