Crvena zvezdaDomaći fudbalFudbal

MNOGO MU LAKŠE : Evo ko je bio NAJSREĆNIJI posle pobede nad Pazarcima

Spread the love

“Bilo je ranije nervoze i grča u mojoj igri, ali sada se odlično osećam”, poručuje Zvezdin desni bek

Možda meč sa Novim Pazarom nije dovoljan i pravi uzorak. Svejedno. Nema u potezima Marka Petkovića više grča koji ga je kao najgori usud pratio više od dve godine. Nema ni nervoze svojstvene za igrače koji traže formu ii dentitet.

Delovalo je još na pripremama na Kipru da je konačno pronašao koordinate potrebne da postane jedan od ključnih faktora Crvene zvezde. Izgledao je opušteno, a sada bi po svim zakonima sporta trebalo da bude još opušteniji.

Dočekao je Marko Petković da postigne prvenac u dresu Crvene zvezde. Za to mu je trebalo 89.nastupa u crveno-belom dresu.

„Prelep osećaj, dočekao sam i ja da postignem prvenac. Ne kažem da sam briljirao, ali negde sam zaslužio ovaj pogodak. Lepo sam se osećao na pripremama na Kipru, posebno od trenutka kada se Nenad Milijaš vratio u klub. On je legenda Crvene zvezde. Nekako me je rasteretio i učinio da se osećam bolje“, kaže za MOZZART Sport Marko Petković.

Marko Petković – vaskrs duha i tela

Iza njega je period garniran povredama. Bilo je oscilacija, ali nekadašnji kapiten mlade reprezentacije juri treći prvenstveni trofej u Ljutice Bogdana. U tom parametru može da stane rame uz rame sa Nenadom Milijašem.
„Bilo je nervoze i grča u mojoj igri. Bilo je i problema Nije da nije. Međutim, sada je sa tim završeno. Osećam se stvarno dobro i gledam na ovaj prvenac kao na novi početak u Zvezdinom dresu. Imao sam podršku bitnih ljudi. To me je održalo na površini,učinilo da prebrodi ne vole“.

Samokritičan je, ali…

„Ponekad mi deluje da javnost previše očekuje od mene. Možda i s pravom. Došao sam u Crvenu zvezdu kao standardni reprezentativac i afrirmisan igrač. Međutim, ja sam bek. Ne mogu da izgazim protivnika kao Katai…. „

Naveo je primer meča sa Novim Pazarom.
„Bilo je jako teško igrati protiv tima koji se stalno branio sa desetoricom igrača. Nemaš gde da proturiš loptu. Dobro je da smo sačuvali razum u takvoj situaciji. Nije bilo „divljanja“. Racionalno smo čekali trenutak da srušimo njihov bunker“.

Tokom priprema na Kipru Petković je sjajno delovao u tandemu sa Milićem. Na prolećnoj premijeri partner mu je bio Plavšić. I ponovo je to solidno izgledalo.
„Milića poznajem godinama. Drugari smo, igrali smo zajedno godinama u OFK Beogradu. Baš mi je legao. I sa Plavšom je bilo odlično…. Ne mogu da se požalim“.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Close
Close