Crvena zvezdaDomaća košarkaKošarkaPartizan

SVE ZANIMA: Kako je u Čair uneta pirotehnika? (VIDEO)

Spread the love

Predsednik Regionalnog košarkaškog saveza istočne Srbije Uroš Parlić izjavio je da su organizovane grupe navijača Partizana i Crvene zvezde, za koje se pretpostavlja da su na finalni meč Kupa Radivoja Koraća unele pirotehniku, ušle u halu “Čair” posle dogovora svih nadležnih službi.
Parlić je rekao agenciji Beta da je neposredno pred početak utakmice iz Beograda u Niš stiglo po 300 navijača dva kluba.

“U dogovoru sa komesarom za bezbednost takmičenja Veljkom Bogunovićem, policijom i agencijom zaduženom za fizičko-tehničku bezbednost, doneli smo odluku da oni ipak uđu u Čair. Procena je bila da je to bezbednije nego da im se ne dozvoli da gledaju meč”.

Parlić je rekao da je u dvoranu odjednom ušla velika grupa navijača i da su tu gužvu pojedinci “sigurno iskoristili da unesu baklje i druga pirotehnička sredstva”.

On je dodao da je sve gledaoce koji su pre toga ušli u halu obezbeđenje detaljno proverilo, ali da to nije bilo moguće i sa navijačima u organizovanim grupama.
Parlić je izrazio žaljenje zbog nesportskog ponašanja navijača i bakljade u kojoj je povređen Miodrag Radović, član Skupštine Košarkaškog saveza Srbije.

Policijska uprava u Nišu još se nije oglasila povodom incidenta u kome je Radović zadobio povredu oka, pošto je pogođen bakljom u glavu. Dugogodišnji gradski funkcioner i bivši član Veća grada Niša, zadržan je na lečenju na Očnoj klinici, nakon što ga je Hitna pomoć na nosilima iznela sa stolice u prvom redu gledališta.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close