Fudbal

ČUDNA PRIČA: Fudbaler Dinama preko noći postao mlađi za dve godine?!

Spread the love

Čudna priča stiže nam iz Nemačke…

Neobičan slučaj u Nemačkoj: Fudbaler Dinama iz Drezdena preko noći je postao mlađi za skoro dve godine?! Da, da, dobro ste pročitali, tako kažu papiri! I ovo je zvanično…

Ajas Asman je momak iz Sirije koji je kao petogodišnjak sa roditeljima emigrirao u Osnabrik. Kako to obično biva, papira za dete nije bilo i Nemci su morali sami da procenjuju godište. Zapisali su ovako 1.1.1993.

Asman je tako svake godine slavio dva rođendana. Sa drugarima iz škole 1, januara, a sa roditeljima i bratom onog pravog datuma kada je rođen – 21. oktobra. Ali nisu Nemci pogrešili samo datum, nego i godinu. Dečak nije rođen ’93, već ’94…

I tako su prolazile godine i godine. Ajas Asman u međuvremenu je postao . Igrao je prvo za Osnabrik, pa za Keln, bio u Regenzburgu, da bi se konačno skrasio i potpisao profesionalni ugovor sa Dinamom iz Dtezdena 2015. I onda kao grom iz vedra neba, praktično dok je “spavao”, pre nekoliko dana iz rodne mu Sirije stižu papiri. Originali. Pravo niotkuda. I potvrda: Ajas Asman, od oca Huseina, Sirijac, rođen je 21. oktobra 1994.

Čim su se uverili u verodostojnost dokumenata Nemci su ih prihvatili kao validne. I opet preko noći, fudbaler drezdenskog Dinama više nema 24, nego 22 godine. Umesto 650.000 evra, njegova tržišna vrednost je sada blizu 2.000.000; umesto o Cvajti, Asman razmišlja da će kao podmlađen i i dalje perspektivan jednog dana zaigrati u Bundesligi.

Šta ti je život…
“Naravno da sam se radovao! Sjajan je osećaj postati mlađi za skoro dve godine, a ovo je sjajno i za moju karijeru”, izjavio je malo poznati Sirijac za Bild.

Ispratićemo Ajasa narednih meseci, pa da vidimo koliko mu je podmlađivanje pomoglo u životu i karijeri…

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close