Crvena zvezdaDomaći fudbalFudbal

LEGENDA ŽALI: Zvezda je mogla JOŠ JEDNOM da bude prvak Evrope!

Spread the love

Bivši fudbaler Crvene zvezde Darko Pančev priznaje da mu je žao zbog raspada velike Jugoslavije, pošto smatra da su crveno-beli mogli još koji put da osvoji trofej Kupa evropskih šampiona
Pančev je u intervjuu za hrvatski “Maks” rekao i da bi reprezentacija Jugoslavije, da je ostala na okupu, osvojila bar jedan veliki trofej.
– Žalim zbog raspada Jugoslavije, jer je samim tim i Zvezda propustila šansu da u sledeće dve, tri godine opet osvoji Kup šampiona. Takođe mi je žao što je raspadom nestala reprezentacija Jugoslavije koja bi sastavljena od moje generacije i Čileanaca u sledećih nekoliko evropskih i svetskih prvenstava sigurno osvojila jednu veliku medalju – rekao je Darko Pančev.
Na pitanje koje mu je najznačajnije priznanje iz fudbalske karijere, a da nije Zlatna kopačka koju je osvojio 1991. godine, Makedonac je istakao nekoliko stvari.
– Veliko priznanje je što smo Dejan Savićević i ja te godine bili drugoplasirani u izboru Frans fudbala za najboljeg igrača Evrope. Sa 10 golova bio sam najbolji strelac kvalifikacija za Euro 1992. godine u Švedskoj. A, svakako mi je drago što sam drugi strelac posle Santrača u istoriji prvenstava bivše Jugoslavije sa 171 golom. To nije bilo lako u tako jakoj ligi – poručio je Pančev

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close