Domaći fudbalFudbalPartizan

RASIPANJE CRNO-BELIH : Ramadani UZIMA Partizanove talente

Spread the love

Rasipanje bisera u Fudbalskom klubu Partizan se nastavlja.

Prema pisanju italijanskih medija, crno-beli će Fjorentini prodati dva najtalentovanija igrača – Dušana Vlahovića (17) i Nikolu Milenkovića (19).

Đanluka Marcio, poznati i dobro obavešteni novinar sa Apenina, objavio je da su čelnici kluba iz Humske već otputovali u Firencu kako bi realizovali transfer mladih fudbalera, za čije se usluge raspituju mnogi evropski klubovi. Ovu priču potkrepljuje činjenica da su Partizan i Fjorentina i prethodnih godina sarađivali kada je u pitanju selidba igrača sa stadiona JNA na „Artemio Franki”. Sponu između dva kluba, kao i u slučaju transfera Nikole Gulana, Adema Ljajića, Stevana Jovetića i Matije Nastasića, predstavlja, naravno, Fali Ramadani.

Kontroverzni menadžer i Partizan jedno vreme nisu bili u ljubavi, ali su zbog teške finansijske situacije crno-beli pristali na pomirenje. Slučajno ili ne, u istom periodu kada se predsednik kluba iz Humske Milorad Vučelić izvinio Ramadaniju, u klub iz Toskane se vratio Pantaleo Korvino i pokrenuo lavinu glasina i spekulacija o mogućim pojačanjima. Korvino je napustio Fjorentinu 2012. godine, potom je od 2014. do ovog leta radio u Bolonji, da bi pre nekoliko dana ozvaničio povratak u Firencu. Novi mandat je za italijanske medije bio signal da najave novu saradnju iskusnog direktora sa agencijom Falija Ramadanija.

Priča se da bi prvi poslovi novog funkcionera „viole“ trebalo da budu Ljubomir Fejsa iz Benfike i Marko Petković iz Crvene zvezde, Adem Ljajić i Admir Mehmedi, koji su svi odreda Ramadanijevi klijenti. Dušan Vlahović je centarfor rođen 2000. godine, a prošle sezone postao je najmlađi učesnik večitog derbija u istoriji našeg fudbala. Debitovao je u jubilarnom 150. derbiju sa svega 16 godina i 29 dana, što je osam meseci manje od drugog po redu Luke Jovića. Takođe, sa 15 godina postao je i najmlađi profesionalac u istoriji Partizana. Nikola Milenković je na meti brojnih evropskih klubova. Nemački Hamburg je u letnjem prelaznom roku ponudio 4,5 miliona evra, što je za 500.000 više nego što je nedavno davao Anderleht. Zbog pravila o angažovanju igrača van Evropske unije, Fjorentina će verovatno uzeti jednog od dvojice pomenutih fudbalera, dok bi drugi ostao u Partizanu na pozajmici ili otišao u neki drugi italijanski klub.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close