Crvena zvezdaDomaći fudbalFudbal

SUDIJE ODBRUSILE TERZIĆU: Prošlo je vreme kada je “doktor fudbala” delegirao arbitre!

Spread the love

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije poručila je danas da je genralni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić komentarisanjem izbora sudije za 153. veciti derbi izvršio pritisak, ali da to više ne može da prođe!

Terzić je reagovao nakon odluke da glavni sudija ne bude Milorad Mažić, nego Majo Vujović, rekavši da “sudija ne može da se uci na derbiju”.

– Sudijska komisija FS na čijem čelu se nalazi Ðorđe Žutić nijednog trenutka nije, kako to Zvezdan Terzić ističe i svesno obmanjuje javnost, promenila arbitra za predstojeći večiti derbi! Ne ulazeći u medijske napise i “pouzdane izvore” koji su Terzića naterali da sebe stavi u ulogu osobe koja će mimo svih propisa, pravila i moralnih normi, hteti da bira sebi arbitre, Sudijska komisija FS, kao odgovorno telo koje delegira arbitre, nije se nikada bavila spekulacijama – ističe se u saopstenju koje je dostavljeno Tanjugu.

Kako se navodi, Terzić, koji je poznat po “komunikaciji“ sa sudijama, upadima u svlačionice i pretnjama istim, ne mora da brine za sudijsku scenu Srbije koja ima potpunu autonomiju u okviru Fudbalskog saveza Srbije.

– Ako je navikao u vreme njegovog predsednikovanja FS da bira i delegira sudije, skida i postavlja po svojoj volji, sada to nije slučaj. A kada neki srpski klub, po Zvezdanu Terziću, dostigne nivo da bude stalni učesnik Lige šampiona, onda će i “saveti“ doktora fudbala sudijskoj organizaciji i FS, imati neku težinu. Do tada oni su samo predmet manipulacije i obmane koji za cilj imaju mogući alibi – zaključuju iz Sudijske komicije.

Duel između Crvene zvezde i Partizana igra se u subotu od 18 sati na stadionu “Rajko Mitić”.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close