Domaći fudbalFudbal

KAKO VAM SE ČINI: Muslinovih JEDANAEST za Gruziju

Spread the love

Fudbalska reprezentacija Srbije danas od 18 časova u Tbilisiju igra meč 5. kola kvalfikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji, pobeda je moranje, ali se Gruzija ne sme potceniti.

Slobodno se može reći meč biti ili ne biti! Jeste da će Srbija u ovim kvalfikacijama za Mundijal u Rusiji najteže bitke voditi protiv Republike Irske, Velsa i Austrije, ali ako se ne dobiju oni najteži već dobijeni mečevi protiv Gruzije i Malte, odlazak u najveću zemlju sveta biće samo pusti san. Toga su svesni svi u stručnom štabu ‘orlova’, od Slavoljuba Muslina pa sve do ekonoma Danijela Dragaša i Đorđa Prerada.

Svedoci smo poslednjih desetak godina da smo najgore prolazili upravo na mečevima u kojima smo još pre sudijskog zvižduka bili pobednici. Pa smo se ‘okliznuli’ protiv Azerbejdžana, Kazahstana, Finske, Jermenije i Estonije. Da se to ne bi dogodilo bitno je da svaki momak koji danas istrči na teren stadiona Dinama u Tbilisiju da maksimum i zaboravi tu činjenicu da je naša selekcija apsolutni favorit protiv Gruzije. Jer bi nas ‘kiks’ mnogo koštao, možda čak i odlaska u Rusiju, a to bi samim tim bio propast za naš fudbal koji već sedam godina nije igrao na velikom takmičenju.

Kada je reč o timu Slavoljub Muslin je istakao da zna startnih 11, nije otkrio imena, ali je sigurno bio u dilemi, jer u našem timu ima dosta igrača koji nisu baš standardni u svojim timovima. Ipak, očekuje se da na golu bude Vladimir Stojković, u odbrani Branislav Ivanović, Stefan Mitrović i Nikola Maksimović, po boku u defanzivi Antonio Rukavina i Aleksandar Kolarov, na sredini terenea Luka Milivojević i Nemanja Matić, po krilima Dušan Tadić i Filip Kostić i u napadu Aleksandar Mitrović.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close