Crvena zvezdaDomaća košarkaKošarka

NEMA DILEME ZA ZVEZDU: OVO su USLOVI za TOP 8!?

Spread the love

Ukoliko želi da se plasira u narednu fazu Evrolige, Crvena zvezda prvo mora da savlada Uniks, pa ukoliko Darušafaka savlada Bamberg u gostima, moraće da slavi i u Turskoj u poslednjem kolu.

Sada je sve jasno za Crvenu zvezdu.

Kada se radi o kalkulisanju, ekipa Dejana Radonjića mora da ima samo jedan cilj ispred sebe, a to je da dobije obe utakmice do kraja.

Moguće je da Zvezda obezbedi plasman u narednu fazu u meču protiv Uniksa, ali je za to potrebno da pobedi u tom meču i da Darušafaka izgubi od Bamberga u gostima.

Ipak, ukoliko Darušafaka pobedi Bamberg (koji nema imperativ pobede), odlučivaće poslednje kolo o plasmanu u narednu fazu.

Ne postoji krug koji može da izvadi Crvenu zvezdu, ako uključimo Efes i Baskoniju. Sve ekipe bi mogle u poslednjem kolu da imaju po 16 pobeda i 14 poraza, ali je Zvezda slabija u međusobnim duelima u svim krugovima koji uključuju Darušafaku.

Tako, ukoliko se nađe sa Efesom i Darušafakom u krugu ekipa koje imaju 16-14 otpada, jer u tom krugu ima skor 0-4. Ukoliko se nađe u krugu sa Baskonijom i Darušafakom, onda ima skor 1-3, ponovo slabije i od Darušafake (3-1) i Baskonije (2-2).

Ukoliko sve četiri ekipe (Efes, Zvezda, Baskonija, Darušafaka) završe sa 16-14, onda je Efes u najboljoj poziciji u tom krugu (5-1), Darušafaka i Baskonija će imati 3-3, a Crvena zvezda je najslabija (1-5) i zauzeće devetu poziciju u konačnom rangiranju.

Dakle, nikakvi krugovi sa Darušafakom ne dolaze u obzir.

Nadamo se da smo bili jasni – ukoliko Darušafaka pobedi sledeći meč protiv Bamberga, Zvezda MORA da pobedi Darušafaku u poslednjem kolu u gostima.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close