Fudbal

PREDSEDNIK UEFA OTKRIO: Dobio sam OVO OBEĆANJE od Vučića!

Spread the love

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin izjavio je danas da je Srbiji potrebna znatno bolja sportska infrastruktura, ali i da je dobio obećanje premijera Aleksandra Vučića da će Vlada Srbije pomoći u izgradnji nacionalnog stadiona i poboljšanju uslova

Čeferin, koji je imao veliku podršku FSS prilikom izbora za prvog čoveka UEFA, boravi danas u poseti Srbiji na poziv predsednika FSS Slavise Kokeze, zajedno su obišli Sportski centar u Staroj Pazovi, a potom se obratili medijima.

– Najveći problem srpskog fudbala je u infrastrukturi. Sastali smo se i sa predsednikom Vlade Srbije i dogovorili da će pomoći u finansiranju. UEFA je već puno pomogla FSS i ubuduće će. Dobili smo garancije da će u narednih nekoliko dana Vlada Srbije izdvojiti novac za izgradnju nacionalnog stadiona – rekao je Čeferin na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Čeferin, pravnik po obrazovanju, izrazio je zadovoljstvo zbog posete Srbiji.

– Drago mi je što je delegacija UEFA došla u Srbiju, ne samo zbog prijateljstva sa Kokezom i sa počasnim predsednikom Tomislavom Karadžićem. FSS je pokazao da ima poverenje u novi tim, da su mudri u diplomatskom smislu. Jedna je stvar kada podržavaš nekog kada pobedi, a druga kada je kandidat – rekao je Čeferin.

On je najavio borbu sa huliganizmom, poručivši da reprezentaciji Srbije i klubovima preti eliminacija u slučaju ponovljenih incidenata na stadionima.

– Sami fudbalski Savezi nisu dovoljni, već i pomoć države. Ne može Kokeza da privodi ljude, već država da reaguje. Izgrednici ne smeju da budu na stadionima. Srbija je u ozbiljnoj opasnosti da se izbaci iz evropskih takmičenja zbog incidenata, a to bi bila katastrofa.

Slovenac je negirao mogućnost formiranja zatvorene Lige šampiona, dok je, kada je regionalna liga u pitanju, rekao da se razmišlja o njoj, ali da nije istina da postoji neki plan.

– U budućnosti će se diskutovati o regionalnim ligama, ali ne i da se ukinu nacionalna takmičenja koja su baza fudbala.

Čeferinov blizak saradnik postao je rekorder po broju nastupa za selekciju Srbije Dejan Stanković.

– Njegov zadatak je razvoj fudbala i obilazak zemalja. Odlično radi svoj posao – naveo je Čeferin.
Kokeza je Čeferinu uručio plaketu FSS i dres selekcije Srbije sa prezimenom prvog čoveka UEFA, dok je Čeferin uzvratio poklon sa zastavicom UEFA.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close