Domaća košarkaKošarkaNBA

JASNO KAO DAN: Evo šta Boban Marjanović želi sebi i reprezentaciji (FOTO)

Spread the love
Centar Detroita naveo konkretan cilj.

Naš NBA as, Boban Marjanović, član Detroit Pistonsa, u intervjuu za sajt FIBA ističe da reprezentacija Srbije može da ide na zlato na EP ovog leta. Srpski gorostas i ovom izjavom nagoveštava koliko mu je stalo da se vrati u reprezentaciju Srbije, s obzirom da je preskočio dva velika takmičenja.

– Naravno da je zlato cilj. Želimo da i dalje napredujemo i održimo visok nivio, tako da idemo na osvajanje zlata – rekao je Marjanović.

Centar Detroita nije igrao na EP 2015. godine zbog problema sa stopalom, a na OI 2016. nije išao, jer je bio u fazi prelaska iz San Antonija u Pistonse. Tada se povela polemika u javnosti da li je selektor Aleksandar Đorđević trebalo da napravi ustupak i uvrsti ga u tim, ali je Sale Nacionale bio kategoričan i odrekao se Bobijevih usluga, uz poruku da se nametne za EP 2017. godine. Ostaje da se vidi da li će Marjanović da izbori novi Đorđevićev poziv, s obzirom na skromnu minutažu u timu Detroita (u proseku igra 6,5 minuta i beleži 4,1 poen i 2,9 skokova).

– Sve više napredujem kada je u pitanju fokus, a popravio sam i čitanje igre. Može da se unapredi svaki segment igre, šut ili dodavanje, ali su fokusiranost i želja za napredovanjem neophodni da bi se pružio maksimum – objasnio je Marjanović.

Naravno, u spomenutom intervjuu nije izbegnuto spominjanje sjajnih partija srpskog centra Nikole Jokića.

– Igrao sam sa njim u timu pre nekoliko godina. Iako je bio veoma mlad već tada je pokazivao zavidne veštine na terenu. Izuzetno je pametan igrač, nisam iznenađen onim što pokazuje ove sezone. Još je vrlo mlad i ima dosta prostora za napredak – dodao je Boban Marjanović.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close