Fudbal

NOVI PREDLOG ZA PROMENU FUDBALA: Dokaz da i od glupog postoji gluplji…

Spread the love

Iako promene neretko znače i napredak, i dešavaju se sa ciljem da nešto bude bolje od prethodnog stanja, čini se da su se u Španiji malo preračunali.

Marija Anhel Viljar, višegodišnji predsednik FS Španije, predložio je nešto što ukratko možemo okarakterisati kao – glupo.

Viljar je svoj predlog uključio u predsednički program za kandidaturu pred nove izbore za prvog čoveka španskog fudbala, a on se sastoji iz toga da se „Kup kralja igra poput završnog turnira za košarkaše“. Drugim rečima, Viljar predlaže da se u fudbal uvede fajnal for.

On je ovu odluku obrazložio „zgusnutim kalendarom i mnoštvom utakmica u Primeri“.

Postavlja se pitanje kako će fudbalerima pomoći da se odmore ukoliko budu, u sred tog zgusnutog kalendara, imali dve utakmice protiv jakih rivala za dva dana?

Isto tako, ovakva odluka izaziva i određenu bojazan da će uskoro nešto slično stići i u UEFA i FIFA, čiji je Viljar, koji već 28 godina predvodi španski fudbal, potpredsednik.

Podsećamo, i Marko van Basten je pre par meseci izašao sa veoma „interesantnim“ predlogom, gde je istakao da bi trebalo ukinuti ofsajd, između ostalog.

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close