Fudbal

OBJAVLJENO: Evo KADA STARTUJU kvalifikacije za Ligu ŠAMPIONA i Ligu Evrope

Spread the love

U tekućoj sezoni ostvareni loši rezultati.

UEFA je objavila najnoviju klupsku rang listu na kojoj je Srbija pala na 28. mesto, ispod Azerbejdžana i Bugarske, a jedno mesto iznad Kazahstana. Srbija je lane bila 26. ali ove sezone klubovi su imali očajan učinak u evropskim takmičenjima, pa je usledio pad za dve pozicije. Crvena zvezda je u evropskim mečevima imala skor 2-3-1, Partizan je odmah ispao, sa dva remija, Vojvodina je imala skor 3-2-1, dok je Čukarički imao remi i poraz. Ukupan skor srpskih klubova u Evropi je 5-8-3.

Što se tiče igranja u kvalifikacijama za evropska takmičenja, šampion Srbije će startovati u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona (11. i 18. jula) i biće nosilac, bez obzira da li prvak bude Crvena zvezda ili Partizan. Ukoliko Zvezda bude šampion, u trećem kolu kvalifikacija neće biti nosilac, dok bi Partizan bio nosilac i u trećem kolu. Kad su u pitanju kvalifikacije za Ligu Evrope, svi srpski klubovi, ko god da učestvuje, igraće u prvom kolu kvalifikacija (29. jun i 6. jul).

Kad je u pitanju plasman srpskih klubova, i dalje je najbolji Partizan koji je na 121. mestu. Sledi Vojvodina na 170. poziciji, dok je Crvena zvezda 195, a Čukarički 276.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close