KošarkaNBA

NOVI DETALJI: Evo šta KOČI Jokića da ZAIGRA za reprezentaciju

Spread the love

Ne smiruju se strasti u Srbiji kada je reč o mogućnosti da Nikola Jokić ne zaigra za reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu u septembru.

Posle najave da prva zvezda Denvera neće igrati, potom i izjave mladog Somborca da tek treba da razmisli šta će raditi predstojećeg leta, sada su se pojavili novi detalji koji daju prevagu ka tome da Jokića nećemo gledati u dresu nacionalnog tima.

Naime, prema saznanjima Večernjih novosti, na putu Jokićevog odazivanja na poziv selektora Aleksandra Đorđevića stoji – novi ugovor s Denverom.

Kako stvari stoje, u Denveru su se ozbiljni namerili da sa Jokićem produže saradnju još ovog leta i učine ga apsolutno najplaćenijim igračem u timu! Jokić je u ovom trenutku među slabije plaćenim pojedincima s godišnjim primanjima od oko 1.300.000 evra, a aktuelni ugovor ističe mu narednog juna.

Kako se navodi, Denver će tako pokušati da „posavetuje“ Jokića da odustane od reprezentativne akcije ovog leta.

Mada kao opcije postoje osiguranja koja FIBA i NBA uplaćuju da bi igrači mogli da se posvete obavezama u nacionalnom timu, problem je taj što bi osiguranje važilo za postojeći ugovor. Ne i za onaj koji bi eventualno bio potpisan ovog leta. Jer, isti bi postao aktivan tek kada isteken sadašnji. Dakle, od narednog juna.

S tim na umu, ruku na srce, Denver ima pravo da se zaštiti, sačuva svoju prvu zvezdu i zatraži od Jokića da eventualno odustane od nacionalnog tima. S obzirom da klub u somborskom centru vidi centar kompletnog projekta za budućnost.

Podsetimo, donekle sličnih problema imao je i Boban Marjanović prošle godine, kada je trebalo da potpiše ugovor sa Detroitom. Tada gorostasnog centra nije bilo u nacionalnom timu…

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close