FudbalStrani fudbal

MOGLO JE I GORE: Crveno-beli ŽESTOKO kažnjeni!

Spread the love

Grčki velikan kažnjen je zbog incidenata na mečevima sa AEK-om i Platanijasom, a i Olimpijakos i PAOK su najavili žalbe.

Pred današnje zasedanje Disciplinske komisije grčkog šampionata pojavila se informacija da bi Olimpijakos mogao da izgubi šest bodova, čime bi prvo mesto preuzeo PAOK (bolji međusobni skor, 2:0 pobeda u prolećnom poraz 2:1 u jesenjem delu šampionata) kolo pre kraja, a stidljivo je spominjana mogućnost da će Olimpijakos čak biti izbačen i iz lige.

Ipak, to se nije dogodilo, pošto je Disciplinska komisija donela odluku da crveno-bele kazni sa 150.000 evra, kao i četiri meča pred praznim tribinama.

Na ovu odluku su žalbe najavili i Olimpijakos i PAOK, ali stručnjaci u Grčkoj veće šanse daju – Olimpijakosu:

– Ne znam poleđinu slučaja, ali kazna izrečena Olimpijakosu je opravdana jer ne podrazumeva nužno oduzimanje bodova. To se dešava u zavisnosti od težine dela. Za ove stvari može da bude samo kazna, jedna utakmica pred praznim tribinama, oduzimanje poena… Mada mislim da je ova kazna stroga, istakao je advokat Aleksis Kougijas, ujedno i većinski vlasnik Larise.

Upitan da prokomentariše najavu da će se oba kluba žaliti, i PAOK i Olimpijakos, Kougijas je rekao:

– Moje mišljenje je da će kazna biti smanjena zbog žalbe Olimpijakosa. Koliko sam upoznat, sa strane PAOK-a je samo subjektivni osećaj, dok Olimpijakos kao argumente ima izveštaje nakon meča što Komiteta za sprečavanje nasilja, što policije…

Za kraj je prokomentarisao nestajanje snimaka:

– To bi trebalo da bude odgovornost policije! Oni moraju da se brinu za bezbednost i za dokazni materijal, ne Olimpijakos.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close