Ostali sportovi

NOVO ZLATO ZA SRBIJU: Imamo NOVOG prvaka Evrope!

Spread the love

Srbija ima evropskog prvaka u karateu! Jovana Preković je osvojila zlatnu medalju na seniorskom šampionatu u Turskoj

U finalu je sa 4:2 pobedila Lusi Ignas iz Francuske, koja je do bila branilac titule. Članica Karate kluba “Knjaz” će na novoj Svetskoj rang listi biti na prvom mestu što će joj mnogo značiti za postizanje norme za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine što je njen glavni cilj.

– Presrećna sam, ovo takmičenje je za mene psihički bilo veoma teško jer sam došla kao jedan od favorita za osvajanje neke od medalja. Ove godine sam bila stvarno dobra osvojila sam Zlatnu ligu u Parizu bila sam treća na Svetskoj ligi u Roterdamu i evo danas i zlato na seniorskom prvenstva Evrope – rekla je Jovana i dodala:

– Moj trener Roksanda Atanasov i ja smo zacrtale put ka Tokiju i ovo je samo jedna od stepenica na tom putu. Zato će me osvajanje zlatne medalja na EP samo još više motivisati da i na svim drugim takmičenjima budem još bolja – istakla je mlada karatistkinja.

Ona se zahvalila svima koji su joj pomogli da dođe do velikog uspeha.

– Želela bih da se ovim putem zahvalim mojim drugovima iz Karate kluba “Knjaz” iz Aranđelovca koji su trenirali sa mnom, bodrili me i bili uvek tu kada je bilo najteže, mom treneru Roksandi, porodici, opštini Aranđelovac, Karate federaciji Srbije ali i Vladi Republike Srbije čiji sam stipendista – poručila je Jovana Preković.

Njen trener Roksanda Atanasov nije krila zadovoljstvo.

– Ovo je još jedna potvrda Jovaninog vrhunskog kvaliteta ali i potvrda da smo na pravom putu. Odlično smo tempirale formu i bile smo potpuno spremne da ovde u Turskoj osvojimo zlato. Naravno ovo je za nas samo početak naš cilj su Olimpijske igre u Tokiju i svi naši dalji planovi su usmereni samo na taj cilj. Hvala svima koji su navijali za nas hvala mojoj porodici koja je tokom čitavog period priprema bila sa nama Ii naravno hvala svima u Srbiji koji su nas pratili i podržavali svih ovih dana u Turskoj – naglasila je Roksanda Atanasov.

Zato će me osvajanje zlatne medalja na EP samo još više motivisati da i na svim drugim takmičenjima budem još bolja

Jovana Preković,

prvakinja Evrope

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close