Crvena zvezdaDomaći fudbalFudbal

JOŠ DVA IMENA U IGRI: Za KOGA će se Zvezda odlučiti?

Spread the love

Medijske spekulacije već su počele…

Posle današnje ostravke Miodraga Božovića, ekipa Crvene zvezde je bez šefa struke, a s obzirom da se sve događa u samom finišu sezone, u jeku borbe za duplu krunu, jasno je da će uprava Crvene zvezde morati ekspresno da reaguje.

Međutim, nedostatak vremena nameće i pitanje da li će čelnici kluba iz Ljutice Bogdana uspeti da pronađu pravo rešenje, onosno stručnjaka koji bi uspeo da odmah unese pozitivne promene u ekipu Crvene zvezde.

Čini se da bi najlogičniji potez bio da se ovih dana izabere neko prelazno rešenje, do kraja tekućče sezone, pa da se na osnovu postignutih rezultata eventualno razgovara i o dužoj saradnji.

Zbog toga i ne čude današnje spekulacije koje su se već pojavile u ”Kuriru” da su kandidati za Božovićevog naslednika Vladimir Petrović Pižon i Boško Đurovski.

Petrović je legenda kluba, četvrta ”Zvezdina zvezda”, nekadašnji selektor našeg nacionalnog tima i u više navrata šef struke Crvene zvezde (1996-97 i 2009-10). Tokom trenerske karijere radio je i u Kini, Rumuniji, Iraku, Jemenu, a poslednji angažman u seniorskoj konkurenciji imao je 2015. u OFK Beogradu.

Boško Đurovski je takođe nekadašnji igrač i trener Crvene zvezde, a pre deset godina već bio u sličnoj situaciji u odnosu na sadašnju, kada je uspešno obavio zadatak u Zvezdi.

Podsetimo, on je u proleće 2007. preuzeo funkciju šefa stručnog štaba posle ostavke Dušana Bajevića, koji je klupu Zvezde napustio za vreme utakmice sa novosadskom Vojvodinom (0:3) na Marakani. Đurovski je uspeo da trgne ekipu i sa Zvezdom osvaja duplu krunu u sezoni 2006/07.

Ipak, nije se tada dugo zadržao na Marakani, otišao je u Japan, gde je u narednih nekoliko godina bio pomoćnik Draganu Stojkoviću Piksiju u Nagoji.

Ipak, ne sumnjamo da će se već u toku dana pojaviti i još neko ime u opticaju.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close