KošarkaReprezentacija

OTVOREN KAMP U AMERICI: Traže se igrači za srpsku reprezentaciju

Spread the love

Košarkaški savez Srbije organizovaće kamp u Denveru za 20 srpskih igrača koji igraju na američkim univerzitetima.

Košarkaši sa srpskim pasošima ili korenima od 13. do 22. maja treniraće u opremi sa grbom Srbije, pred potpredsednikom KSS-a za mušku košarku Igorom Rakočevićem, direktorom muških reprezentativnih selekcija Vladimirom Kuzmanovićem i selektorom univerzitetske selekcije Zoranom Todorovićem.

Za kompletnu akciju, odnosno za odličnu halu, smeštaj i prevoz, obezbeđena su sredstva van KSS, a realizaciji ovog projekta pomogao je i Dejan Radulović iz generalnog konzulata Srbije u Čikagu.
“Jedan od naših glavnih ciljeva uvek je bio da uspostavimo kontakt sa svim talentima van Srbije i da ne izostavimo nijedno naše dete, što se i ostvaruje. Prošle godine smo, u dogovoru sa KSRS, klincima u Republici Srpskoj pokazali da ih pratimo, uspeli neke od njih da privučemo da igraju za Srbiju. Ove godine je bio zacrtan plan da se akcija proširi na tlo SAD”, rekao je Rakočević.

Rakočević i Kuzmanović su sa saradnicima više od godinu dana pratili preko 80 srpskih igrača registrovanih u sredonjoškolskim i univerzitetskim ekipama širom SAD i kontaktirali najtalentovanije.
“Proverili smo sve NBA i NCAA regulative, odnosno na koji način KSS može da ih okupi na teritoriji SAD i otvori kamp koji će nam pokazati bolju sliku ko može da nastupa za Univerzitetsku reprezenatciju. Nije bilo lako napraviti bazu podataka, ne bismo mogli bez pomoći naših ljudi u SAD. Ima mnogo imena, možda smo se o nekoga ogrešili, ali tek smo počeli sa ovakvim vidom akcija”, naveo je Kuzmanović.

Za realizaciju ove ideje rođene pre oko godinu dana velike zasluge imaju i predsednik Saveza Predrag Danilović i selektor nacionalnog tima Aleksandar Ðordević.

Na kampu u Denveru učestvovaće: Luka Andušić (1994. godište, Kal U), Mladen Ðorđević (1994, USF), Ðordije Šljivancanin (1997, UNLV), Ilija Stojiljković (1995, Mejn), Miloš Vraneš (1995 Sautist Misuri Stejt), Miloš Jović (1995, Majami), Novak Topalović (1995, Ajdaho Stejt), Aleksa Jugović (1995, Tenis Teh), Jovan Crnić (1994, AKU), Ivan Lukić (1993, Džejms Medison), Matija Milin (1995, Farfild), Nikola Vujović (1994, Džordžijan Kort), Marko Tomić (1995, Beri), Aleksa Nikolić (1995, Maršal), Saša Stefanović (1998 , Perđu), Sebastijan Skoko (1999, Vermont), Milos Apić (1998, Long Bič Stejt), Luka Filipović (1998, Riversajd HS), Luka Vasić (1998, Hartford), Filip Rebrača (1997, Ralston Veli HS).

Na spisku su bili i Dušan Ristić i Nik Rakočević, koje su obaveze sprečile da se priključe, Luku Vulikića nije pustio univerzitet, dok je Nikola Rakićević povređen.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close