ATPTenis

TI SI SLEDEĆA: Čovek koji je NAPAO Moniku Seleš pretio JOŠ JEDNOJ teniserki (VIDEO)

Spread the love

Poremećeni Ginter Parhe je i nakon svirepog napada na Selešovu nastavio sa pretnjama rivalkama Štefi Graf

Monika Seleš biće upamćena kao jedna od najboljih teniserki svih vremena, ali i kao žrtva najveće tragedije koja se dogodila na teniskom terenu i koja nikada neće biti zaboravljena.

“Mala Mo” je 1993. godine bila meta poremećenog Gintera Parhea koju ju je izbo nožem u leđa na turniru u Hamburgu zato što je bila najveća rivalka njegovoj opsesiji – Štefi Graf. Čudo od deteta iz Novog Sada se nikada nije oporavilo od toga i vratilo na isti nivo igre.

Sada, skoro četvrt veka kasnije, još jedna nekadašnja velika šampionka, Aranča Sanćez Vikario, otkrila je da je i ona bila na meti istog manijaka koji joj je slao jezive pretnje.

– Ako dođeš u Nemačku, ti si sledeća – napisao je u jednom pismu Parhe trostrukoj osvajačici Rolan Garosa.

Zbog toga je uvek imala četvoricu čuvaka oko sebe.

– Dobijala sam pisma od njega i pre napada na Moniku. Strašno je to što se njoj desilo, mogla sam to da budem ja. U to vreme nas dve smo bile jedine koje smo mogle da ugrozimo igru Štefi Graf, pa smo zato i bile mete. Gde god sam igrala imala sam četiri čuvara koji su pazili na mene jer smo se plašili da bi taj čovek mogao bilo kada da se pojavi i napadne me. Dok sam igrala, pokušavala sam da se koncentrišem na tenis, ali je to bilo teško jer sam uvek imala u podsvesti činjenicu da Parhe vreba odnekud – ispričala je Sančez Vikario.

Posle napada na Selešovu, Parhe nije krivično odgovarao, već je kao mentalno poremećena osoba dve godine proveo na lečenju na psihijatriji, posle čega je pušten.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close