ATPTenis

TO JE TAJ NOVAK: Đoković u polufinalu Rima!

Spread the love

Odličan tenis Srbina u četvrtfinalu Mastersa u Rimu. Huan Martin Del Potro nije imao šta da traži – 6:1, 6:4

Novak Đoković kao u stara dobra vremena. Uvek korak ispred protivnika, uvek sa dobrim rešenjem. Huan Martin Del Potro, koji je umeo da mu pokvari planove i u najboljim danima, ovaj put je mogao samo da pogledom prati loptice koje je Đoković slao levo, pa desno… U četvrtfinalu iz Mastersa srpski teniser je nastavio tamo gde ga je sinoć pljusak prekinuo i posle 6:1 iz prvog seta danas mirno priveo meč kraju – 6:4.

Bila je ovo 14. pobeda Đokovića u 18 sudara sa Argentincem, ali jedna od najuverljivijih u poslednjih nekoliko godina. Posebno zbog toga što Delpo nije bio loš, ali ga je Đoković primorao na defanzivu, sve vreme kontrolišući tempo.

Značilo je i Đokoviću posle svih silnih razočanja u nekoliko poslednjih meseci. U Rimu igra u ritmu koji ga je krasio kada je bio neprikosnoven. Samopouzdanje se polako vraća. Videlo se to najbolje kada je posle dobijenog gema za vođstvo od 5:3 energično gestikulirao ka publici tražeći potvrdu svoje dobre igre. Iskra u oku je ponovo zasijala, glad za trijumfom se osetila.

Naredni Đokovićev rival biće Dominik Tim, koji je u petak priredio veliko iznenađenje eliminisavši Rafaela Nadala sa 6:4, 6:3.

Međutim, ne bi smeo 23-godišnji Austrijanac da bude preterano samouveren uoči megdana sa Novakom imajući u vidu da je izgubio sva četiri dosadašnja duela sa šest godina starijom kolegom. Štaviše, jedini set mu je uzeo na završnom turniru protekle sezone, ali samo da bi u naredna dva osvojio – dva gema.

Masters u Rimu igra se za nagradni fond od 4.273.755 evra.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close