Fudbal

LEGENDA OTKRILA: Bivši reprezentativac Jugoslavije otkrio dugo čuvanu FUDBALSKU TAJNU!

Spread the love

Legendarni jugoslovenski fudbaler Branko Oblak otkrio je dugo čuvanu tajnu, koja je maskirana lažnim pričama: srpski i hrvatski fudbaleri su se oduvek mrzeli u reprezentaciji

Slovenac Branko Oblak je u razgovoru za Novosti na pitanje da se podseti kraha “plavih” na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj 1974. godine, kada se mnogo očekivalo od državnog tima, a on doživeo totalni raspad, rekao:

– Da se ne bih ponavljao, jer mnogi su pričali o tim utakmicama na razne načine, biću kratak i jasan i reći ono što svi znaju, ali nisu hteli ili smeli da kažu. Dakle, Srbi i Hrvati su se uvek mrzeli, i to bila javna tajna! Bosanci su bili nekako za sebe, a Makedonci, osim Dojčinovskog, i nisu imali reprezentativce. Ja sam bio dobri Janez, poštovali su me tako da sam sa svima bio okej – ispalio je Oblak.

On je otkrio i gde je završio dres legendarnog Pelea, koji je Oblak odneo sa sobom sa oproštajne utakmice fantastičnog Brazilca.

– Na “Marakani” je bilo 183.000 gledalaca, pa sam, iako sam preko glave preturio mnogo utakmica, imao tremu, koja je prestala kada sam prvi put dotakao loptu. Bila je to sjajna predstava, poveli smo sa 1:0 golom Jerkovića, u listu strelaca se upisao i Džajić, na kraju je bilo 2:2. Ja sam na poluvremenu uzeo dres od Pelea, znajući da će posle utakmice biti ludilo. Ipak, pokojni Miroslav Pavlović Pavika je uspeo da dođe i do drugog Peleovog dresa… Ja sam taj Peleov dres poklonio jednom popu, a on ga sada prodaje za 150.000 evra. Eto, i popovi su kod nas postali biznismeni – ispričao je Branko Oblak.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close