FudbalŠpanijaStrani fudbal

PRVO MESI, PA SADA I RONALDO: Tužilaštvo pokreće istragu protiv Portugalca?! (FOTO)

Spread the love

Zbog iste stvari je Lionelu Mesiju pretila ozbiljna kazna, čak i zatvor.

Tužilaštvo Španije je izdalo saopštenje danas u kojem stoji da razmatra da li bi protiv fudbaler Real Madrida Kristijana Ronalda trebalo podići optužnicu za utaju poreza u periodu od 2011. do 2014. godine, posle optužbi poreske agencije te zemlje.

Najbolji fudbaler sveta navodno je u periodu od tri godine utajio porez u vrednosti od 15 miliona evra.

Tužilaštvo je saopštilo da do kraja juna ima rok da odluči da li će protiv Ronalda biti pokrenuta optužnica, na osnovu dokaza iz istrage poreskih službenika.

Ono što je poreskim službenicima sumnjivo jeste da je Ronaldo svoj novac čuvao na Devičanskim ostrvima, poznatom „poreskom raju“.

Kada su počele istražne radnje protiv fudbalera u Španiji, Ronaldo je, navodno, odlučio da reguliše svoje finansije u inostranstvu. Zbog toga su istražioci podeljeni oko toga da li bi protiv Portugalca trebalo da bude podignuta optužnica.

Slučaj Kristijana Ronalda se razlikuje od slučaja utaje poreza Lionela Mesija po tome što je nakon početka istraga Mesi pokušao da sakrije svoje finansije, dok je Ronaldo sarađivao sa vlastima.

Ako bude pokrenut postupak protiv Ronalda i ako bude proglašen krivim, Portugalac će biti osudjen na najmanje 15 meseci zatvora, ali je mala verovatnoća da će ići u zatvor, jer mu je to prvi prestup.

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close