Tenis

AGASI OTVORENO O SARADNJI SA NOVAKOM: Šokirao me je! (VIDEO)

Spread the love

Amerikanac prvi put pričao o saradnji sa Srbinom.

Andre Agasi otvoreno je pričao o saradnji sa Novakom Đokovićem, a dušu je otvorio u razgovoru za Eurosport i to sa bivšom teniserkom, a sada voditeljkom, Barbarom Šet.

– Novak me je pozvao posle Monte Karla, pričali smo i kasnije. On je inspirativna osoba, ima veliki teniski IQ. Moram da kažem da sam šokiran koliko Novak brzo uči. Treniranje nije samo slanje informacija, morate da učite i da verujete, da imate uzajamno poverenje, a on je osoba koja je poverljiva i svakoga dana postaje sve bolji – objasnio je Agasi.

Harizmatični Amerikanac ima ogroman motiv u radu sa drugim teniserom sveta.

– Radim ovaj posao, jer osećam inspiraciju da pomognem Novaku. Ne prihvatam ga kao posao i plaćanje. Radim ovo zato što mislim da je to najbolje. Ne znam koliko je moguće da budem uz njega stalno na turnirima, jer imam mnogo obaveza, ali dobre vesti su da mislim da njemu to nije potrebno, pošto smo proveli dosta vremena zajedno. Veoma sam stimulisan dok učim o njemu, jer je Novak posebna osoba i zbog taktike i razumevanja koje ima o igri.

Agasi je dodao.

– Kada gledam Novaka koji ima 30 godina izgleda kao da ima 25. Njegovo telo je veoma mlado i jako. Mislim da će priča tek biti ispričana.

Novi trener je objasnio šta savetuje Đokoviću uoči mečeva.

– Ja sam vrlo detaljna osoba, dajem jasne i direktne savete u realizaciji igre. Obično mu dajem tri stvari na koje bi trebalo da se fokusira tokom meča – zaključio je Agasi.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close