Crvena zvezdaDomaći fudbalFudbalPartizan

DAO ODOBRENJE: Kako je Terzić “aminovao” dolazak Đukića u Partizan!

Spread the love

Kad je prvi put preuzimao Partizan u januaru 2007. godine, Miroslav Đukić je tada bio aktuelni selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije

Na čelu Fudbalskog saveza Srbije, prilikom prvog imenovanja Miroslava Đukića za šefa struke crno-belih, bio je Zvezdan Terzić, sada jedan od čelnika Crvene zvezde, a predsednik Partizana bio je Nenad Popović.

NJih dvojica su se tada sastala u vezi sa imenovanjem Đukića za trenera crno-belih, ujedno oko ostanka Đukića na dve stolice.

U prostorijama nacionalne kuće fudbala, na Terazijama 35, tada su jedan pored drugog sedeli upravo Terzić i Popović.

Pružena je ruka ruci, dogovoreno da Miroslav Đukić može da učestvuje u misiji renesanse Parnog valjka, a kasnije Orliće u Holandiji povede ka tronu Starog kontinenta.

Najviše se naravno razgovaralo o sudbini Miroslava Đukića, ali pomenuti čelnici uspeli su da se dotaknu i drugih tema.

– Naišli smo na izuzetno razumevanje predsednika Zvezdana Terzića. U slučaju da Upravi odbor i zvanično izglasa poverenje Miroslavu Đukiću, on će i dalje ostati na čelu mlade reprezentacije. Kao što znate kalendar takmičenja je takav da Đukić može da usaglasi brojne obaveze. Vrlo brzo smo se dogovorili o svemu tako da samo mogu da budem zahvalan Zvezdanu Terziću – istakao je tada doktor Nenad Popović.

Predsednik Partizana bio je impresioniran viđenim na Terazijama 35, napomenuviši da srpski fudbal pod Terzićevim vođstvom može da izađe iz koba prosečnosti.

– Vidi se da je mnogo toga urađeno za prethodne dve godine, odnosno šest meseci koliko je Zvezdan Terzić na čelu nacionalnog saveza. U svakom trenutku vidi se evropski, moderan pristup i siguran sam da će saradnja Partizana i FS Srbije u narednom periodu biti podignuta na viši nivo. Posebno mi se svidela brošura o urađenom u 2006.godini. Zaista, sve sjajno izgleda, drago mi je zbog toga jer je Zvezdan Terzić moj prijatelj – napomenuo je Popović.

Učesnike tog sastanka nije vezalo samo dugogodišnje prijateljstvo, već i ista godina rođenja (1966), tako da ne čudi što su sa dnevnog reda u ekspresnom roku skinuli slučaj Đukić.

Predsednik nacionalne kuće fudbala na videlo je izneo nekoliko neoborivih činjenica koje idu u prilog FS Srbije, Partizanu, ali i Miroslavu Đukiću.

– Na Skupštini saveza sam rekao da kao predsednik želim da Crvena zvezda i Partizan drmaju Evropom. Ne štitimo mi samo interese reprezentacije, već i klubova. Nadam se da će Partizan biti uspešniji, a ovom prilikom smo napravili mali presedan. Kao što znate ni jednom treneru nije bilo dozvoljeno da u prethodnih 15 godina radi u klubu i savezu. Ali doktor Popović je moj prijatelj, takođe i Đukić će samo u martu imati aktivnosti oko mlade reprezentacije. Interes svih je bio da on prezume Partizan – poručio je Zvezdan Terzić.

Oko Đukićevog angažmana u Partizanu konsultovane su i druge instance u FS Srbije.

– U ponedeljak sam telefonskim putem o svemu obavestio članove Izvršnog odbora. Svi su se složili da Đukić treba da preuzme Partizan – raportirao je posle sastanka Zvezdan Terzić.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close