Domaći fudbalFudbal

DELUJE NEREALNO, ALI NE I NEMOGUĆE: Sergej Milinković-Savić postaje reprezentativac Španije?!

Spread the love

Ukoliko bi se ovo desilo, teško da bi Srbi ikada oprostili Slavoljubu Muslinu i upravi Fudbalskog saveza

– Naravno da čekam poziv Muslina, ne mogu da ga dočekam! – našalio se Sergej Milinković-Savić pre tačno mesec dana, u izjavi za Butasport, a tada naša javnost nije ni pretpostavljala koliko bi te reči mogle da dobiju na značaju.

I to iz lošeg razloga. Pitate se zašto? U narednim redovima će vam se sve samo razjasniti.

– Nadam se da će biti uskoro, da ne bih prešao za Španiju – nastavio je šaljivim tonom, ali tada i dalje selektor nije objavio svoj spisak za utakmicu sa Velsom.

Na tom spisku Sergeja nije bilo, a nije ga bilo ni kada se kroz nekoliko nedelja pošast povreda ušunjala u vezni red srpskog nacionalnog tima i pokosila dvojicu Nemanja – Gudelja i Radoju.

Tada su kao zamene pozvani Saša Lukić iz Torina i brat Nemanje Matića Uroš iz Kopenhagena, a ne Sergej Milinković Savić o kome svi italijanski mediji pišu isključivo u superlativima.

Zbog čega bi sada to mogao da bude ogroman problem, možda i veći od onog sa Bojanom Krkićem, za koga se ispostavilo da nije imao toliko blistavu karijeru koliko mu je prognozirana?

Zbog toga što je Sergej Milinković Savić rođen u Španiji, od srpskih roditelja, ali ima pravo nastupa za ovu reprezentaciju.

Posebno zbog toga što nije debitovao za nacionalni tim Srbije (seniorski) ni u jednom zvaničnom meču, pa UEFA ne bi mogla da pravi problem Crvenoj furiji, ako bi se odlučila da ga u nekom trenutku pozove.

Naravno, pitanje je da li oni njega uopšte i imaju u opticaju, ali jedno je sigurno. Za nekoliko godina, Sergej će moći da igra u bilo kom timu ovog sveta.

Tako da, Musline, reaguj, dok nije kasno! Ako izgubimo ovakav biser, bićemo teški luzeri!!!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close