Crvena zvezdaDomaći fudbalFudbal

MA KAKVI MALTEŽANI: Florijan je argentinsko-italijanski tim!

Spread the love

Osvajač kupa Malte može da primi baš mnogo golova u gostima, pokazali prošle godine. Poznati lik na klupi, ali i nekoliko profesionalaca….

Za Crvenu zvezdu, put na Maltu bi ipak trebalo da bude lak posao, za očekivati je da na “Marakani” završe posao.

“Crveno-beli” su prošle godine slavili protiv Valete, dok su početkom osamdesetih izbacili Hibernijans, naravno, Maltežani su tada bili puki amateri, igrali su na šljaci.

Florijana je poznat tim, ali dugo nisu u samom vrhu, osvajali su titulu 25 puta, ali nikada u ovom veku.

U timu ima nekoliko stranaca, dva Argentinca, nekoliko Italijan, Senegalac Samb koji nikada nije dobio šansu u Evropi, menadžer je nekadašnji fudbaler Palerma, Đenove, Fiorentine, Đovani Tedesko.

Ovaj Sicilijanac je čak kratko vodio Palermo, ali samo kao “pokrivač” zbog licence koju nije imao Skeloloto. Florijana je bila peta, jasno je da je u pitanju tim koji nema velike ambicije u Evropi, ali svejedno, nisu potpuni amateri, par igrača je čak nastupalo u nižim španskim, italijanskim ligama, i u Argentini.

U novije vreme igrali su pre pet godina u kvalifikacijama za LE, primili 12 golova od Elfsborga, godinu pre 9 od AEK Larnaka.

Devedesetih su bili redovniji po Intertoto kupu, ali svejedno, radi se o onome što zovemo simpatična ekipa, kao pobednik kupa, 20. po redu, igraće ove kvalifikacije.

Sve u svemu, Zvezda će ih shvatiti ozbiljno, ali, kako rekosmo, ovo prvo kolo ne bi trebalo da bude nikakav problem…

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close