Crvena zvezdaDomaća košarkaKošarkaPartizan

LEGENDA PROGOVORILA: “Crvena zvezda i Partizan nemaju budućnost, to je mizerija”!

Spread the love

Legenda Partizana i jugoslovenske košarke Žarko Paspalj govorio je o stanju igre pod obručima u Srbiji i o tome kakvu budućnost imaju Crvena zvezda i Partizan.

Ne pojavljuje se Žarko Paspalj često u medijima, ali je prihvatio da u intervjuu za Sport klub govori o stanju u srpskoj košarci, pre svega klupskoj gde su pred gašenjem ne samo ‘mali klubovi’, već i oni najveći.

– Ne čitam novine već godinu i po dana, ne znam šta se piše, ali kapiram da ne moram ni da budem upoznat da bih shvatio na kakvim su mukama. Vidim ni da situacija u Crvenoj zvezdi nije dobra. Nije bitno gde sam igrao i za koga navijam, ali Nebojši Čoviću treba da se oda priznanje za sve što je uradio u Zvezdi – rekao je Žarko Paspalj i nastavio:

– Ovo je sve mizerija. Održavanje klubova na način na koji funkcionišu decenijama nije moguć. Na duže staze to je utopija. Status kvo je najgora opcija, a u Srbiji ne postoji želja da se to reši. Uopšte nije bitno ko će da dođe na čelo kluba, nije bitno ime čoveka. Doneće neku milostinju i šta posle? Problem je u nepoznatom statusu klubova. Ne može da se funkcioniše tako što će se gledati da li je premijer ili neko drugi ko odlučuje partizanovac ili zvezdaš. Od godine do godine, od problema do problema istu priču pričamo i iskreno kod mene ne postoji nada da će ne nešto promeniti.

Govorila je legenda Partizana i o svom klubu…

– Kada pričamo o novcu Partizan ništa nije uradio. Uz svo poštovanje pravljenju igrača, to je lepo, ali svi klubovi imaju školu košarke i žele nešto da urade. U vremenu kada je novac primaran druge stvari se brzo zaboravljaju. Ovo je igra novca – istakao je Paspalj za Sport klub.

On je prokomentarisao i rad legendarnog trenera Duška Vujoševića.

– Dule je bio specifična ličnost. Niko njemu ne može da oduzme jak motiv kada je košarka u pitanju i stvaranje nečeg. Poznato mi je na kakav je način otišao iz Partizana i ne vidim da bi se nešto promenilo i da se vrati u Humsku. Uostalom, Dule mora da vodi računa o zdravlju – zaključio je Paspalj.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close