Ostali sportovi

NAJBOLJI TIM SVIH VREMENA: Srbija odbranila SVETSKU LIGU!

Spread the love

Dajemo vam četiri gola fore – zlato u Svetskoj ligi vam ne damo

Nepobedivi! Kao košarkaši na evropskom tlu u periodu od 1995. do 1998. Nalik odbojkašima kad i gde god smečovali. Kao u periodu vrhunca karijere Novaka Đokovića. Ili, ako ćete u svetskim okvirima, kao što Jusein Bolt nije dao ni gram nade konkurentima da ga stignu. E, tako, kao da gledaju celu planetu preko ramena, naši veterpolisti se smeju rivalima u lice, daju im fore i čiste ih kao krpom. Jer, niko nikad nije igrao ovaj sport kao što ga već pet godina igra selekcija Dejana Savića.

Toliko je dominantna da joj nema ravne. Potvrdila je superiornost na završnom turniru Svetske lige u Ruzi, gde je Italijane „pustila“ da povedu četiri razlike, a onda im očitala lekciju iz „prave“ igre. Šamapinsku lekciju protkanu odbranom snažnom kao Ural i napadom efikasni kao ruske pruge. Za konačnih 10:9 i odbranjenu titulu u Svetskoj ligi.

Naši su ovo takmičenje osvojili peti put uzastopno. Bili su najbolji u Čeljabinsku 2013, Dubaiju 2014, Bergamu 2015, lane u kineskom Huidžiju i sad u predgrađu Moskve, gde su slavili na svih šest utakmica. U grupi protiv Kazahstana (15:7), Italije (13:7) i Sjedinjenih Američkkih Država (15:8), u četvrtfinalu protiv Japana (19:10), juče u polufinalu posle peteraca nad Amerikancima (13:11, 8:8) i danas opet protiv Azura.

Za ukupno 13. vezano zlato ove generacije. Stručnjaci kažu najbolje koja je ikad igrala vaterpolo.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close