FudbalStrani fudbal

UEFA POKRENULA INICIJATIVU: Ovo će imati veliki uticaj na Zvezdu i Partizan! (FOTO)

Spread the love
Potpuno neočekivano.

UEFA planira da uvede seleri-kap! Predsednik UEFA Aleksander Čeferin je dao veliki intervju za slovenački nedeljnik Mladina u kom je nagovestio da će uskoro pokušati da sprovede ovu ideju u delo i ograniči godišnju potrošnju najbogatijim klubovima. Čeferin je rekao da bogati klubovi postaju sve bogatiji i moćniji, što sprečava druge da uđu u ravnopravnu trku sa njima. Ukoliko UEFA zaista uspe da ograniči potrošnju bogatih klubova, to će olakšati onima sa manje novca, poput Crvene zvezde i Partizana, da se domognu grupnih faza evropskih takmičenja.

– Imamo ideju koja je revolucionarna, pokušaćemo da je spreovedemo u delo, iako znamo da neće biti lako. U ovom sistemu bogati klubovi postaju sve bogatiji i jači, stvara se sve veći jaz. Bogati klubovi nakupuju igrače od kojih mnoge i ne koriste, a tako ih onemogućuju da igraju za druge klubove i slabe konkurenciju. To ne bi mogli da rade ukoliko bi imali ograničen budžet, morali bi racionalnije da troše i ne bi mogli da imaju po 20 veoma kvalitetnih igrača. Samim tim bi uslovno rečeno manje bogati klubovi mogli da postanu konkurentniji – rekao je Čeferin.

Ideju Čeferina podržali su čelnici FS gotovo svih zemalja osim onih najbogatijih, pa bi seleri kap mogao da zaživi već od sezone 2018/19.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close