Crvena zvezdaDomaći fudbalFudbal

KAO GROM IZ VEDRA NEBA: Zvezda ništa neće zaraditi od Evrope

Spread the love

Koliko god novca da Crvena zvezda zaradi od kvalifikacija za Ligu Evrope, izvesno je da neće ni evra od toga završiti u kasi kluba iz Ljutice Bogdana, piše ”Informer”.

Razlog tome je što će UEFA sav novac proslediti menadžeru Milanu Ćalasanu zbog prošlogodišnje presude Suda za sportsku arbitražu u Lozani (CAS), po kojoj crveno-beli Ćalasanu moraju da isplate 3,4 miliona evra za transfer Nikole Žigića.

Iako je Zvezda isplatila više od polovine novca, ostalo je još 1,45 miliona evra koje je dužna Ćalasanu. Generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić potvrdio je da klub neće dobiti ni evra od UEFA, osim ako se ne plasira u grupnu fazi Lige Evrope.

– Sve što zaradimo, UEFA konfiskuje i prosledi dalje. Konkretno, te pare će otići agenciji menadžera Milana Ćalasana još za transfer Nikole Žigića, a po presudi CAS – rekao je Terzić za ”Informer”. – Dobro bi bilo da zaradimo nešto para od takmičenja UEFA, stvarno bi nam dobro došlo za budžet. Na žalost, Zvezda te pare neće videti. Taoci smo lošeg poslovanja nekih bivših uprava, i dalje vraćamo nasleđene dugove.

Nikola Žigić došao je u Zvezdu 2002. i tom prilikom je sklopljen ugovor da od sledećeg transfera 50 odsto novca pripadne Ćalasanu koji mu je bio zastupnik. Uprava crveno-belih je deo novca uplatila ranije, zatim je UEFA prošle godine zaplenila 1.150.000 evra, a ostalo je još 1.450.000 evra za plaćanje. Čak i da prođu sva četiri kola kvalifikacija za Ligu Evrope, crveno-beli opet ne bi pokrili dug Ćalasanu. Prvo kolo donosi 215.000 evra, drugo 225, treće 235 i četvrto 245.000 evra. Tek bi ulaskom u grupnu fazu koja donosi 2.600.000 evra Zvzeda imala zaradu. Najveći problem za Zvezdu su zapravo kamate jer dug nije isplaćen na vreme.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close