Domaći fudbalFudbalPartizan

NOVI DETALJI: Suma treći najskuplji transfer u istoriji kluba!

Spread the love

Ivan Kmotrik večeras stavlja paraf na papirologiju, reprezentativac Gvineje stiže u subotu i igra u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona

Još malo pa gotovo i zvanično. Ali dok ne bude zaista gotovo i zvanično, tu su neki novi detalji oko Sejdube Sume!

Kada je u pitanju cena – a o tome se već pisalo sinoć – stigla je potvrda da se radi o transferu vrednom 1.100.000 evra plus 20 odsto od naredne prodaje. Ono što je novo jeste kako će Partizan isplatiti taj novac Slovanu iz Bratislave.

Dogovor apsolutno ide na ruku crno-belima jer neće morati odmah da iskeširaju sav novac, već će milionski transfer biti podeljen na rate. Za dve godine Slovaci će dobiti čitavu cifru. I to je ono što je do Partizana.

A šta je do Slovana?

Još samo jedna sitnica. Predsednik tog kluba Ivan Kmotrik večeras posle utakmice svog kluba i Lingbija u Ligi Evrope treba da stavi svoj paraf na uobičajenu papirologiju, čime će biti napravljen i poslednjih korak ka ozvaničenju toliko iščekivanog transfera. Ukoliko Kmotrik to obavi večeras, kako se očekuje, Sejduba Suma će koliko u subotu biti u Humskoj.

To praktično znači da će reprezentativac Gvineje biti prijavljen za treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Ostale varijante za sada ne razrađujemo, jer je ova sasvim izvesna.

A onog momenta kada stigne u Beograd i sa crno-belima parafira ugovor s kojim se odavno složio, Suma će postati treći najskuplji fudbaler u istoriji srpskog šampiona. Pre njega, po 1.200.000 evra plaćeni su bili Ljubomir Fejsa (Hajduk Kula) i Eduardo Pašeko (Sao Kaetano). Na četvrto mesto skliznuo je Predrag Mijatović za koga je Partizan 1989. Budućnosti platio 1.000.000 maraka…

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close