Fudbal

PLAKALA JE ENGLESKA: Sahranjen JUNAK Sanderlenda, Defo ispratio malog prijatelja!

Spread the love

Plakala je Engleska tog sunčanog popodneva. Suze se nisu štedele, nisu se silom zadržavale. U neizmernoj tuzi na večni počinak je ispraćen mali junak Bredli Loveri.

Nekoliko hiljada ljudi, uglavnom u dresovima Sanderlenda, nekolicina i u kostimima njegovih omiljenih nindža kornjača, okupilo se minulog dana u Hartlpulu da oda počast Bredliju, sahranjenom u kovčegu sa motivima Sanderlenda.

Među njima je bio, naravno, i Džermejn Defo. Slavni fudbaler, koji je imao poseban odnos sa mališanom, prekinuo je pripreme svog novog kluba Bornmuta da bude u tužnoj povorci. U dresu engleske reprezentacije, ne skrivajući suze, Defo se oprostio sa prijateljem koji je, nažalost, izgubio najvažniju bitku.

Loveri je bio navijač Sanderlenda i obožavao je Defoa. Tadašnji napadač “crnih mačaka” je uzvratio ljubavlju, osvojen neverovatnom borbom šestogodišnjeg dečaka sa opakom bolešću. Kad je kao kapiten izvodio ekipu na teren, Bredli je bio u njegovom naručju. Posećivao ga je u bolnici, družili su se… Sve dok maleni heroj nije izdahnuo.

Bredli Loveri je preminuo pre nedelju dana od retkog oblika karcinoma koji napada nervne ćelije. Njega je ova teška bolest zadesila kada je imao svega godinu i po dana, ali se nije predavao. Junački se borio, menjane su mu terapije i metode lečenja, međutim, leka na kraju nije bilo.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close