Crvena zvezdaDomaći fudbalFudbalPartizan

ZARADA OD EVROPE: Evo KOLIKO su “Večiti” zaradili, i KOLIKO još MOGU da profitiraju

Spread the love

Beogradski “večiti” nalaze se u predvorju Lige Evrope i ukoliko dođu do plasmana u grupnu fazu moći će da računaju na finu zaradu.

Najveći srpski klubovi stigli su na korak od plasmana u grupnu fazu Lige Evrope, a upravo je to ono što bi Partizanu i Crvenoj zvezdi donelo osetniju finansijsku dobit.

“Večiti” su ovoga leta već obezbedili određene prihode zahvaljujući igranju u evropskim takmičenjima, s tom razlikom što Zvezda svoju zaradu neće dobiti jer se novac od Evrope prosleđuje na račun menadžerske agencije Milana Ćalasana.

Vratimo se aktuelnom šampionu Srbije i novcu koji je Partizan zaradio zahvaljujući igranju u drugom i trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Partizan je kao šampion Srbije na ime učešća u kvalifikacijama za Ligu šampiona zaradio 260.000 evra, a zatim je za igranje u drugom i trećem kolu inkasirao ukupno 740.000 evra.

Prostim sabiranjem dolazi se do cifre od 1.000.000 evra na koju će Partizan dodati još 245.000 ukoliko bude eliminisan u plej-ofu za Ligu Evrope.

Druga, bolja opcija, za koju navijaju svi iskreni poklonici fudbala u Srbiji jeste da Partizan izbori plasman u grupnu fazu Lige Evrope čime bi se u kasu kluba iz Humske slilo još 2.600.000 evra!

Pomenuti iznos bi sledovao i Crvenoj zvezdi ukoliko bi crveno-beli eliminisali Krasnodar i plasirali se u Ligu Evrope.

Zvezda je do sada obezbedila 675.000 evra na ime uspeha u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali ponovo podsećamo da taj iznos odlazi na račun agencije Milana Ćalasana koja potražuje sumu od 1.450.000 evra.

Računica je jasna, Zvezdi će samo u slučaju plasmana u grupnu fazu Lige Evrope i zarade u visini od 3.275.000 evra namiriti dug prema Ćalasanu i pritom inkasirati 1.825.000 evra.

Da podvučemo crtu. Plasman u grupnu fazu Lige Evrope Partizanu bi doneo zaradu u iznosu od 3.600.000 evra, a Crvenoj zvezdi od 1.825.000 iz gore pomenutih razloga.

Dobra stvar je što bonusi čekaju i u Ligi Evrope jer je garantovana zarada od prodaje TV prava, karata, ali za uspehe koje klubovi ostvaruju pošto se pobeda plaća 360.000 evra a remi 120.000 evra.

Ako odemo korak dalje valja reći da plasman u eliminacionu fazu Lige Evrope donosi zaradu od 500.000 evra, s tim što prvi u grupi dobija dodatnih 600.000, a drugoplasirani 300.000 evra.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close