Ostali sportovi

NEPRAVDA: Nisu Ivani SAMO oduzeli zlato, već su je i OPLJAČKALI!

Spread the love

Reč je o novcu koji bi dobila kao nagradu za osvojeno prvo mesto
Ivana Španović je ostala bez medalje na Svetskom prvenstvu u Londonu na najgori mogući način zahvaljujući maleru i nepravdi koja ju je zadesila.

Iako je izvela najduži skok u finalu, zbog sada već poznatog incidenta sa brojem na leđima, našoj atletičarki nije izmerena dužina kolika je trebalo da bude, već samo do mesta gde je odlepljeni papir sa leđa ostavio trag.

A svi su ubeđeni da je to bio skok vredan zlatne medalje.

Osim što je ostala bez najsjajnijeg odličja kojim bi nastavila žetvu medalja, evropska šampionka je ostala i bez velike novčane nagrade, odnosno svote novca koju bi dobila za taj uspeh, bez obzira što u ovom slučaju novac i nije toliko važan.

Nagrada za zlatnu medalju od organizatora iznosi 51.000 evra, dok bi takođe bila nagrađena i od države Srbije, prema čijem pravilniku se predviđa novčana nagrada za zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u iznosu od 30.000 evra.

Dakle, Španovićeva bi dobila 81.000 evra za zlato, a umesto toga moraće da se zadovolji sumom od 12.700 evra koliko se dobija od organizatora za četvrto mesto.

Takođe i njen trener Goran Obradović je ostao bez nagrade od strane države, jer bi u ovom slučaju isto dobio 30.000 evra.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close