FudbalStrani fudbal

ŠOKANTNO OTKRIĆE: Najplaćeniji igrač planete bio DOPINGOVAN na Svetskom prvenstvu!

Spread the love
Karlos Tevez, Dijego Milito, Huan Sebastjan Veron, Mario Gomes, Dirk Kajt… neka su od imena koja su se našla na listi fudbalera koji su uzimali zabranjene medikamente

Ruski hakeri koji se kriju pod imenom ”elegantni medvedi” (Fancy Bears), uspeli s da dođu do dokumenata o doping testovima sa Svetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010. godine i objavili su podatke o fudbalerima kod kojih su pronađene nedozvoljene supstance.

Među njima su i neke od velikih zvezda svetskog fudbala, koje su nastupale za najjače reprezentacije. Čak pet Argentinaca je tu, četiri člana nemačke reprezentacije, po jedan član Italije i Holandije.

Najveća imena su svakako iz tih reprezentacija, a posebno se izdvajaja Karlos Tevez, koji je i dalje najplaćeniji fudbaler sveta sa 709.000 evra nedeljno u Kini. Tu su i Dijego Milito, Mario Gomez, Dirk Kajt…

Svi oni su uzimali zabranjene medikamente tokom Svetskog prvenstva u Južnoj Africi

Svi oni navodno su izjavili da su imali zdravstvenih problema, usled kojih su morali da koriste ta zabranjena sredstva. Tevez, Veron, Samjuel i Hajnce su rekli da koriste Betametazon zbog lečenja kožnih bolesti, astme i drugih zdravstvenih stanja.

Mario Gomez je takođe istakao da koristi nedozvoljeni medikament zbog astme, kao i Dijego Milito, dok je Kajt istakao da leči koren zuba.

Pojedina od nedozvoljenih sredstava mogu da budu izuzeta u slučaju da zaista fudbaleri ili drugi sportisti imaju zdravstveni problem koji ne mogu da reše ”normalnim” lekovima. To je bilo moguće do 2011. godine, nakon čega je WADA (Svetska antidoping agencija), zahtevala da sportisti zabeleže upotrebu terapijskih lekova na formama andi doping kontrola.

Ovo je spisak svih fudbalera kod kojih je pronađen uzorak nedozvoljenih sredstava u krvi tokom Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Alžir: Rijad Budebuz, Karim Matmur

Argentina: Dijego Milito, Karlos Tevez, Huan Veron, Gabrijel Hajnce, Valter Samjuel

Čile: Fabijan Ariel Oreljana, Umberto Andres Suazo Pontivo

Obala Slonovače: Kanga Akale

Nemačka – Kristijan Treš, Mario Gomez, Hans Jerg But, Denis Aogo

Grčka: Jorgos Cavelas, Pantelis Kapetanos

Italija: Vićenco Jakinta

Holandija: Dirk Kajt

Novi Zeland: Tim Braun, Kosta Barbaruses, Rajan Nelson

Slovačka: Marko Šuler

SAD: Hert Pirs

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close