Crvena zvezdaDomaći fudbalFudbalPartizan

PENALI ILI NE: Sudijski ekspert objasnio SPORNE situacije na derbiju (VIDEO)

Spread the love

Podiglo se mnogo prašine.
Crvena zvezda i Partizan odigrali su 155. večiti derbi, a posle meča podiglo se mnogo prašine, jer su navijači crno-belih smatrali da su njihovi ljubimci oštećeni. Sudijski ekspert Igor Radojičić je na TV Arenasport rekao da je glavni sudija derbija Danilo Grujić imao nekoliko grešaka, ali da je kod obe sporne situacije bio u pravu. Sekretar sudijske komisije FSS smatra da je jedina Grujićeva greška što nije pokazao žuti karton Saviću u 5. minutu, kad je sa dve ruke oborio Sumu.

Radojičić je, posle više od minuta oklevanja da da direktan odgovor voditelju na pitanje da li je bilo elemenata za penal ili ne, rekao da je postojao kontakt između Donalda i Tavambe, ali da je on nedovoljan za sviranje penala.

– Ovo je najteža odluka na utakmici. Tu je sudija i dodatni sudija. Da ima kontakta, ima. Stoji i da je pad bio teatralniji. Kriterijum za penale na ovakvim utakmicama mora da bude nešto viši. I proteklih sezona je bilo tako. U kaznenom prostoru sudije sankcionišu čiste i jasne situacije. Ova nije takva, iako će izazvati polemike. Prošle sezone bilo je nekoliko takvih sitaucija, pa i u prethodnom derbiju – rekao je Radojičić.

Tražili su igrači Partizana penal i u 22. minutu posle duela Marka Jankovića i Damijana Le Taleka. Sudija Grujić je Partizanovom fudbaleru pokazao žuti karton.

– Ispravna odluka. To jeste simuliranje. Čim je osetio kontakt na levoj nozi sa Le Talekom on je pao – zaključio je Radojičić.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close