Ostali sportovi

KRALJICE: Odbojkašice uzele zlato! (VIDEO)

Spread the love

Raspevane srpske odbojkašice.
Prtisak je prošao, vreme je za opuštanje i proslavu zlatne medalje!

Posle dominantno osvojenog prvog mesta na Evropskom prvenstvu, srpske odbojkašice u autobusu su slavile uz razne pesme, a kamera ih je “uhvatila” uz stihove grupe Twins i pesmu “Stara bagra”.

Najbolja igračica šampionata, Tijana Bošković, ocenila je da je timski duh zaslužan za konačan trijumf i veliki uspeh u Azerbejdžanu.

“Ne znam kojim rečima da opišem ovaj osećaj. Mi smo prvaci Evrope! Ponosna sam na ovaj tim. Presrećna sam. Za ovo smo radili pet meseci i na kraju smo uspeli u tome. Bile smo kao jedan od početka. Hvala svima koji su bili uz nas”, rekla je Boškovićeva, MVP šampionata.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je u nedelju uveče Evropsko prvenstvo, pošto je u finalu u Bakuu pobedila Holandiju 3:1 u setovima.

“Zaslužili smo ovo zlato. Imamo samo dva seta izgubljena seta tokom celog turnira. Holandija je danas pokazala da je najneugodniji protivnik, vratile su se u trećem setu, ali mi smo u četvrtom pokazale ko je najbolja ekipa”, rekla je Brankica Mihajlović.

Najbolji bloker prvenstva Evrope, Stefana Veljković, ocenila je da je bilo vreme da Srbija osvoji zlatnu medalju.

“Osvojiti EP sa dva izgubljena seta je nestvaran i ogroman uspeh. Nije to samo Evropsko prvenstvo… Znate, mi se godinama znamo, radimo, od 1. maja ove godine radimo. Svaka čast devojkama… Bilo je za sve ovo vreme i smeha, suza, druženja i svađanja, ali smo mi pokazali da smo tim koji kada je je zajedno pobeđuje. Posle Rija i svega pre toga, bilo je vreme i za jedno zlato”, rekla je Veljkovićeva.

Tehničar reprezentacije, Bojana Živković, uporedila je uspeh odbojkašica sa rezultatom košarkaške reprezentacije Slovenije.

“Srce je puno. Srećna sam, ovo je moje prvo zlato. Jako sam srećna što smo kao Slovenci u košarci sve pobedili i osvojili zlato. Dosta vremena smo proveli zajedno, dosta problema smo izdržali. Ponosan sam i srećna. Svako jutro se zahvalim Bogu što imamo jednu Tijanu (Bošković), Brankicu, Stefanu… Svi su oni sjajni ljudi i igrači”, rekla je Živkovićeva.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close