KošarkaNBA

ŠOKANTNO: Teo IMAO “u džepu” 30 miliona od Bulsa, ali je sve PROPALO zbog jednog igrača!

Spread the love

Srpski košarkaš Miloš Teodosić je letos posle dugog perioda u CSKA otišao u LA Kliperse, ali prema tvrdnjama njegovog agenta Nika Lotsosa kapiten srpske reprezentacije je umalo završio u Čikago Bulsima

Mnogi klubovi su poslednjih meseci bili zainteresovani za Teodosića, među njima i Bulsi, ali je sjajni plejmejker na kraju ipak završio u redovima Klipersa.

– Imali smo dogovor sa Čikagom. U Trevizu sam se sastao sa šefom Bulsa za internacionalni skauting Ivicom Dukanom, čovekom koji je Tonija Kukoča odveo u Čikago. Njegovo mišljenje u Bulsima je zaista važno. On je praktično treći čovek pri odlučivanju. Razgovarali smo i rekao je da je Miloš najbolji igrač koga mogu da dovedu – rekao je Lotsos i dodao:

– Posle nekoliko dana me je pozvao generalni menadžer Bulsa Gar Forman. Dogovoren je bio ugovor na tri godine i oko 30 miliona dolara, sličan onome koji je Bogdan Bogdanović dobio u Sakramentu. Moj jedini prigovor je bio da Miloš ima šansu za “opt-aut” svakog leta, jer zaista verujem da on može do astronomskog novca. Bili smo spremni za potpis, a Forman je Tea želeo i zbog još jednog razloga – u Čikagu je puno Srba – rekao je agent za Sport24.gr.

Teodosić je imao 30 miliona “u šaci”, ali je na kraju potpisao dvogodišnji ugovor sa Klipersima od 12,3 miliona dolara. U Čikagu je završio Džimi Batler koji je stigao u trejdu iz Minesote, pa nije bilo prostora za dolazak srpskog reprezentativca.

– Posle tog trejda sam znao da ništa neće biti od ugovora. Posle dva dana me je Forman pozvao i rekao da će se tim rekonstruisati, pa da dovođenje 30-godišnjeg plejmejkera bez NBA iskustva ne dolazi u obzir – rekao je Lotsos i dodao da veruje da Teodosić sledeće godine može da dobije nove i bolje uslove ugovora:

– On može da potpiše ugovor vredan i do 75 miliona dolara – istakao je košarkaški menadžer.

On je otrkio da je Teodosić 2013. godine mogao da pređe u Memfis, ali da nije želeo.

– Memfis me je zvao 2013. godine i tražio Miloša. Imao je ugovor s CSKA, tako da je Memfis morao da plati otkup. Ali nije želeo da ode. Znate zbog čega? Jasno je imao na umu da želi da osvoji nešto sa CSKA. Sve suprotno od toga smatrao je “uvredom”. Nije mogao da napusti tim a da ne ostvari cilj – osvajanje Evrolige! Mislim da se njegov um promenio kada je osvojio Evroligu 2016. godine. Memfis je tog leta doveo Nika Kalatesa – ispričao je Lotos i dodao:

– Do sada bi potpisao ugovor vredan 100.000.000 dolara. U to sam siguran. U drugu ruku, ne možete se baviti sa “šta” i “ako”. To nikada nećemo moći da dokažemo. Sada je otišao ne da bi zaradio više nego u CSKA. Verovatno će zaraditi manje nego što bi zaradio u CSKA – zaključio je menadžer našeg asa.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close