FudbalItalijaStrani fudbal

KAKVA ČAST: Bivši fudbaler Milana postao predsednik države!

Spread the love

Legenda Milana i nekada najbolji fudbaler sveta je konačno uspeo da pobedi na predsedničkim izborima
Ispisao je istoriju kao prvi Afrikanac koji je postao najbolji fudbaler na planeti, a danas je postao prvi fudbaler koji je postao predsednik svoje zemlje. Žorž Vea je pobednik predsedničkih izbora u Liberiji! Iako izborna komisija još nije potvrdila zvanične rezultate izbora, tamošnji mediji javljaju da Vea ima nedostižnu prednost…

Slavni napadač Milana je upao u politiku čim je završio karijeru. U ratom razorenoj zemlji je vodio mnogo humanitarne misije, potom osnovao svoju stranku i 2005. kandidovao se na predsedničkim izborima. Iako je pobedio u prvom krugu, poražen je u drugom od Elen Džonson Sirlif koja je vladala sve do danas. Vei je tokom te kandidature najviše zamerano na nedostatku akademskog obrazovanja i neiskustva u politici. Potom je 2011. godine bio kandidat za potpredsednika, ali je opet poražen od Sirlifove.

Konačno, druga predsednička kandidatura i višegodišnja politička borba su ovoga puta urodili plodom. Dok se čeka zvanična potvrda izbornih rezultata, Vei već stižu čestitke sa svih strana sveta. Čestitali su mu nekadašnji saigrači Marsel Desai i Paolo Maldini putem društvenih mreža, a oglasio se i čovek koji ga je otkrio u Monaku – Arsen Venger.
“Želim da čestitam mom bivšem igraču Žoržu Vei koji je postao predsednik Liberije. Ne dešava se baš da vam bivši igrač postane šef države. Nadam se da će i kao predsednik imati onaj entuzijazam da radi i uči kao kada je bio igrač”, poručio je Venger.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close