Fudbal

PROMENA UNIFORME: Srbija će imati NOVI dres za Rusiju?!

Spread the love

Prema nezvaničnim saznanjima Telegrafa male su šanse da Umbro ”obuče” Orlove i na Mundijalu

Fudbalska reprezentacija Srbije je obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji, a samim tim je i Savez ozbiljno zaradio, pošto će u ”kuću fudbala” da se slije oko 15 miliona evra za plasman na Mundijal.

Ipak, sada postoje šanse da se i dodatno zaradi, od marketinga, TV prava i tome slično… A jedna od najboljih prilika je novi dres, koji će biti specijalno dizajniran za Svetsko prvenstvo.

Tradicionalno sve reprezentacije za Mundijal imaju nove dresove, a tako će biti i sa Srbijom. Međutim, mali je broj onih koji menjaju i sponzora, ali vrlo je moguće da to bude u slučaju Orlova.

Naš tim je kroz kvalifikacije nosio dresove koje je radio Umbro, ali neizvesno je da li će tako i ostati na Svetskom prventvu. Prema saznanjima Telegrafa, male su šanse da tako bude.

Jedan od razloga je ugovora koji trenutno FSS ima sa Umbrom, gde postoji izlaz iz istog, a Savez sada ima priliku da razmotri i ostale ponude i da izabere najbolju.

Kako nezvanično saznaje Telegraf, Umbro je u igri kao dugogodišnji sponzor i ima određene prednosti i prvenstvo pregovora. Osim njih u opticaju su još 3-4 tehnička sponzora, gde su i neka zvučna imena, kao i neki manje poznati proizvođači, koji su spremili bogatije ponude da se njihov logo nađe na dresu Srbije.

Među njima je kako saznajemo i jaka kompanija iz Kine, koja nudi ozbijan novac da bude sponzor i jedan je od glavnih kandidata da proizvede novi dres za Orlove.

Svetsko prvenstvo 1998. u Francuskoj – Adidas

EURO 2000. u Belgiji i Holandiji – Adidas

Svetsko prvenstvo 2006. u Nemačkoj – Loto

Svetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi – Najk

Svetsko prvenstvo 2018. u Rusiji – ?

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close