Fudbal

SELEKTOR MUSLIN OBEĆAVA: Nećemo doživeti neuspeh na SP!

Spread the love

Srbija ne može da podbaci na Svetskom prvenstvu u Rusiji, tvrdi selektor Slavoljub Muslin u intervjuu za Informer

Šef stručnog štaba reprezentacije kaže da su “orlovi” već napravili veliki uspeh time što će posle osam godina igrati na Mundijalu, ali poručuje da će primarni cilj Srbije biti da prođe grupu.

Svestan je Muslin i da će uvek biti nezadovoljnih, jer je odmah posle pobede nad Gruzijom i plasmana na SP više bilo zamerki nego pohvala.

Mnogima se ne sviđa formacija sa tri štopera, a zamera se i na nedovoljnoj efikasnosti. Šta je vaš odgovor na to?

– Kad smo počeli kvalifikacije, svi su rekli da je plasman u Rusiju nemoguća misija. Kad smo se kvalifikovali, počelo je omalovažavanje uspeha. Kažu da smo imali laku grupu, nismo dobro igrali, da ne igramo ofanzivan fudbal, a mi dali 20 golova na 10 utakmica. Naravno da sam grešio kao i svi. Ipak, rezultati kvalifikacija su pokazali da sam bio u pravu i što se tiče izbora igrača, i što se tiče sastava, i što se tiče izbora taktike. Može sad da priča ko šta hoće, ali to su činjenice.

Na Mundijal, između ostalih, stižu i Nemci i Brazilci, ali i Mesi i Ronaldo. Strahujete li od nekog?

– Dobro je što svi dolaze. Srećan sam zbog Mesija, smatram ga najboljim na svetu. Takođe mislim da posle Nemačke najbolje igrače ima Francuska, a plasman su izborili u poslednjem kolu pobedom 2:1 protiv Belorusije. Tu se vidi šta smo mi uradili.

Pa onda da zaobiđemo Mesija?

– Bolje bi bilo. Ipak, ne možemo da izbegnemo i njega i Brazilce, Nemce i Francuze. S nekim ćemo morati da igramo. Neću da stvaram sebi alibi, ali moramo da budemo objektivni, da vidimo kakav je kvalitet našeg fudbala, ko se sve kvalifikovao za SP i da vidimo ima li smisla očekivati da budemo prvaci sveta. Svakako nam je plan da prođemo prvi krug.

SLAVOLJUB MUSLIN ZA INFORMER: Sergej Milinković Savić ne ispunjava tri uslova da igra za reprezentaciju!

Saglasićete se da bi bio kiks ako se, ne daj Bože, ponovi 6:1 protiv Argentine?

– Ma kiks će biti i 1:1 ili poraz od 1:0, takav smo narod, ali šta da radimo. Kritika je bilo već posle Gruzije.

Šta bi bio najveći neuspeh?

– Da se ne kvalifikujemo na sledeće Evropsko prvenstvo. Nama je potreban kontinuitet, da igrači stiču iskustvo, na nadogradimo ekipu, pa da kroz nekoliko godina eventualno očekujemo bolji rezultat.
Da li je tačno da ste najavili kako neki od iskusnijih igrača neće putovati na Mundijal?

– Ne, nisam to rekao. Imamo igrače koji će se posle SP oprostiti od reprezentacije i moramo da mislimo o njihovim zamenama. Imali smo u kvalifikacijama neke igrače koji su pozivani, a nisu igrali. Nauštrb njih vodićemo u Rusiju dva-tri igrača iz mlade reprezentacije kako bi sticali iskustvo. Sa nama su već bili Marko Grujić, Andrija Živković, Nemanja Maksimović, Saša Lukić, ali su uglavnom trenirali. Njima je bilo važnije da igraju takmičarske utakmice u mladoj reprezentaciji nego da sede na klupi u A timu.

Da li ste razmišljali o novom ugovoru i da li biste pristali da ostanete na klupi “orlova”?
– Imao sam ugovor do kraja kvalifikacija, koji se automatski produžava do kraja Mundijala. Nije bio momenat dosad da pričamo, a i najbolje je kad se završi prvenstvo. Nisam razmišljao da li bih ostajao ili ne. Ne bih da se osiguravam unapred nekim ugovorom.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close