FudbalNemačkaStrani fudbal

SENZACIJA: Dortmundov superklinac od 12 godina dao 2 gola za 2 minuta i REŠIO DERBI!

Spread the love

Dortmundova 12-godišnja senzacija Jusufa Mukoko ponovo je na naslovnim stranama nemačkih medija! U kadetskom derbiju Rura između Dortmunda i Šalkea viđena je spektakularna utakmica (4:4), a da tako bude ponajviše se potrudio pomenuti Mukoko.
Naime, Borusija je gubila sa čak 1:4 kada je mladi napadač rođen u Kamerunu ušao u igru. Do kraja je ostalo da se odigra samo dva minuta, ali Mukoko je preuzeo stvari u svoje ruke. Iako čak pet godina mlađi od svojih rivala – i svih ostalih igrača na terenu – jedan od najtalentovanijih klinaca svetskog fudbala postigao je dva gola u nadoknadi vremena i ključno doprineo konačnom rezultatu – 4:4.

Podsetimo, Mukoko je odavno prevazišao svoju priridnu konkurenciju i sezonu započeo u kadetima. To što je pet godina mlađi ne predstavlja mu nikakav problem, jer ovo mu je bio deveti meč u sezoni i 19. pogodak?!

U Nemačkoj se inače vodi velika polemika da li Mukoko zaista ima 12 godina, no iz Dortmunda tvrde da su uradili sve potrebne analize i da nema nikakve dileme.

Ovaj momak je inače i reprezentativac. On je već odigrao četiri utakmice za selekciju Elfa do 17 godina i postigao tri gola…

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close