Domaći fudbalFudbalPartizan

STOJKOVIĆ OTKRIO: “Dobijao sam batine i izlazio!” (VIDEO)

Spread the love

Govorio je i o Mundijalu, karijeri i mnogim drugim stvarima

Fudbalska reprezentacija Srbije ostvarila je veliki uspeh plasmanom na Mundijal u Rusiju.

Jedan od najzaslužnijih što će Orlovi ponovo igrati na Svetskom prvenstvu svakako je golman Partizana Vladimir Stojković.

On je u intervjuu za Alo govorio o nekim zanimljivim temama.

– Dugo nas nije bilo na nekom velikom takmičenju, punih osam godina, i sasvim je normalno što su pre početka ovih kvalifikacija mnogi sumnjali u nas. I nemamo pravo da se ljutimo, jer su imali apsolutno pravo. Međutim, ova generacija je pokazala da poseduje kvalitet. Iz utakmice u utakmicu smo bili sve jači, pre svega u zajedništvu i na psihološkom planu, a znali smo da je najvažnije da ne gubimo utakmice – počeo je Stojković, a zatim je prokomentarisao svoj odnos sa navijačima koji je tačku ključanja dostigao u Đenovi pred duel između Italije i Srbije:

– Sve je to iza mene i nema razloga da se vraćam na to. Uradio sam šta sam uradio i znao sam da će biti svakakvih reakcija, a danas, sedam godina kasnije, znam da nisam pogrešio što sam došao u Partizan. Navikao sam i ne razmišljam šta je sve moglo da bude u Đenovi ili posle toga, jer to nema nikakvu svrhu. Ponekad sam svojim potezima i izjavama podstrekivao tako nešto, ali sve je to bilo u revoltu. Moguće i da sam pogrešio što sam to radio, ali takav sam. I dalje na ulici ima vređanja, mada u mnogo manjoj meri, i ne treba tome pridavati toliki značaj – rekao je Stojković.

Golman Partizana kaže da se i dalje oseća kao mladić i da ne razmišlja o kraju karijere:

– Ne, ne razmišljam o tome. Osećam se sjajno i ne verujem da ću skoro otići u penziju. Ko kaže da sa 35 godina ne možeš još da braniš? Pa pogledajte, Edvin van der Sar je do 36. godine bio prosečan golman, a onda je do 41. bio jedan od najboljih na svetu. Da ne spominjem koliko traje Điđi Bufon. Verujem da ću i ja trajati tako dugo kao i oni – smatra Stojković.

Promenio je Stojković dosta klubova u svojoj karijeri, pa se često selio iz države u državu. Ipak, jedna zemlja mu je posebno draga:

– Prošao sam mnogo toga u karijeri, igrao u mnogim zemljama, Portugalu, Francuskoj, Holandiji, Španiji i Engleskoj, ali meni je Izrael nešto posebno i žao mi je što nisam više vremena proveo tamo. To je pre svega sveta zemlja i čast je boraviti u njoj, a s druge strane, radi se ozbiljnim klubovima, koji po nivou organizacije nisu lošiji od evropskih – rekao je Stojković.

A evo i gde nikada ne bi živeo:

– Engleska nije na poslednjem mestu. Ona je ispod poslednjeg mesta. Tamo nikada ne bih mogao da živim. Tu hladnoću i prepotentnost ne bih mogao da podnesem – iskren je Stojke.

Stojke kaže da ga politika ne zanima:

– Smatram da profesionalni sportisti ne treba da se bave politkom, niti da se mešaju u nju. Mi treba da poštujemo svakoga ko je na vlasti, jer on je izabran od naroda. Ne znam, ne sećam se najbolje, ali mislim da sam u životu samo jednom izašao na glasanje. Što se političara tiče, ministar sporta Vanja Udovičić je za mene primer. Sjajan sportista, nepotrebno je pričati koliko je bio uspešan u svom sportu, a sada je odličan funkcioner i njega zaista poštujem.

Kaže Stojković da je u detinjstvu dobijao dosta batina:

– Da li sam dobijao batine? Kako nisam. Dešavalo se da ih dobijem na fudbalu, a onda kod kuće dobijem batine jer sam dobio batine. Majka mi je bila profesor i do osmog razreda sam išao na takmičenja iz fizike i matematike, a onda se sve promenilo. Počelo je bežanje sa časova i sve te druge gluposti – otkrio je golman crno-belih.

Za kraj dotakao se i izlazaka po kojima je poznat:

– Ne znam za druge, ali nikada nisam preterivao s izlascima. Nijednom u karijeri nisam pobegao iz karantina ili slagao da sam povređen, pa propustio utakmicu. Uvek sam davao sve od sebe. E, a onda, kada dođe odmor, ne bežim u neku zatvorenu kafanu da pijem i da me niko ne vidi. Ne, radim ono što hoću, pa neka me gledaju, znam da ne činim nita loše. Kada bih se skrivao, to ne bih bio ja. Sećam se dok je Aleksandar Stanojević bio trener Partizana, uvek je govorio da u subotu posle utakmice svi treba da odemo u kafanu, ali ako čuje da je neko bio u kafani u ponedeljak, e, tu nastaje problem. Mene nikada niste mogli da vidite u taj ponedeljak – zaključio je Vladimir Stojković.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close