Domaći fudbalFudbal

BOMBA: Marko Arnautović oblači dres Srbije?!

Spread the love

Nudio se Marko Arnautović da zaigra za Srbiju, ali su tadašnji čelnici doneli drugačiju odluku, ipak nije kasno da ovaj momak iz Austrije obuče dres ‘orlova’.
I, ne samo on. Recimo i Bojan Krikić kog pravila FIFA i UEFA sprečavaju da to uradi. Naime, poznato je da kada jedan igrač odigra jedan meč za neku seniorsku selekciju, više ne može da menja ‘domovinu’. Ipak, FIFA bi mogla da bude popustljivija u narednom periodu tim povodom.

Zelenortska ostrva su poslala rešenje po kome bi igrači koji odigraju jedan ili dva meča za jednu zemlju, kasnije mogu da se predomisle i obuku dres neke druge zemlje. Ipak, nezvanično FIFA ima drugačiji plan, a on glasi da broj utakmica više ne bude taj koji sprečava jednog igrača da igra za drugu reprezentaciju, već da drugi savez koji želi da dovede igrača može ovom drugom da plati obeštećenje.

Ako bi se FIFA odlučila na ovakav potez, postojala bi šansa da Srbija vrati svoju decu i emigracije, te recimo igrači poput Marka Arnautovića, Marka Marina, Bojana Krkića i Aleksandra Dragovića zaigraju za ‘orlove’.

U prevodu, para će da vrti tamo gde burgija ne može…

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close