Domaći fudbalFudbalPartizan

TEST ZA PARTIZANOV KARAKTER: MOŽE li do SENZACIJE!?

Spread the love

Šampion Srbije već je ostvario ogroman uspeh plasmanom u eliminacionu fazu Lige Evrope ali će na večerašnjoj utakmici sa Dinamom na testu biti karakter ekipe koju predvodi Miroslav Đukić.

Znate one đake kojima je prelazna ocena uvek bila dovoljna i nikad nisu imali imperativ da ulože dodatni trud za nešto više?

Večerašnja utakmica šestog kola Lige Evrope između Dinama iz Kijeva i Partizana biće odlična prilika da vidimo da li su izabranici Miroslava Đukića “đaci” koji se zadovoljavaju plasmanom dalji tok takmičenja ili u sebi nose pobednički gen i želju da naprave nešto više.

Sa takmičarske strane utakmica u Kijevu predstavlja priliku da crno-beli upišu pobedu kojom bi osigurali prvo mesto u grupi i pokažu da 2:0 iz prvog poluvremena beogradskog okršaja dva tima nije bila slučajnost.

Samo osvajanje prvog mesta u grupi ne bi Partizanu garantovalo lakšeg rivala na žrebu za šesnaestinu finala, premda bi šampion Srbije bio povlašćen na žrebu i ukrštao bi sa nekom od nepovlašćenih ekipa.

Ovde se više radi o testu karaktera jer profesionalnom sportisti ne treba poseban motiv u situaciji kada gostuje slavnom evropskom klubu na stadionu koji će narednog proleća ugostiti finaliste Lige šampiona.

Pomenućemo i finanijski aspekt jer u Partizanovom slučaju pobeda, remi i poraz prave veliku razliku. U slučaju poraza crno-beli će morati da se zadovolje sa do sada zarađenim (€5.360.000), dok remi donosi dodatnih 120.000 evra.

Pobeda pravi veliku razliku jer se uz bonus od 360.000 evra dodaje 300.000 evra na istu cifru koju je Partizan zaradio osiguranim drugom mestom u grupi. To znači da bi se u kasu kluba iz Humske, u slučaju večerašnje pobede slilo dodatnih 660.000 evra što je nezanemarljiva suma.

Utakmica počinje u 19 časova, “Sportske” su na licu mesta i očekujte ekskluzivu iz Kijeva.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close