EngleskaFudbalStrani fudbal

POTPUNO NEOČEKIVANO: Gvardiola pod istragom policije!

Spread the love

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola mogao bi da se nađe na sudu, jer ne samo da je pozvao pristalice nezavisnosti Katalonije da se „mobilišu“, već je aktivno i učestvovao na mitinzima separatista u ovoj španskoj pokrajini, održavši pritom i jedan govor.

Kako javljaju lokalni mediji, španska policija mogla bi da izda nalog za privođenje poznatog trenera, koji je u junu ove godine javno podržavao nezavisnost Katalonije i apelovao na istomišljenike da 1. oktobra glasaju za to, uprkos jakom protivljenju državnih vlasti.

Iako rezultati glasanja nisu priznati od strane zvaničnog Madrida, španska policija je svakako pokrenula istragu o svim uticajnim ljudima koji su pokušali da utiču na javno mišljenje.

U okviru kampanje nezavisnosti Katalonije, Gvardiola može da se vidi kako na gotovo svim utakmicama ili konferencijama nosi žutu traku, koja predstavlja simbol podrške svim katalonskim političkim zatvorenicima.

Ono što je interesantno, jeste da je Žoze Murinjo kritikovao Gvardiolu zbog trake, govoreći da po pravilima UEFA, ne bi smeo da je nosi zbog njene političke konotacije, na šta je Pep odgovorio “da to nosi iz poštovanja prema dve osobe koje su u zatvoru samo zato što su branili pravo svkaoga da glasa”.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close