Crvena zvezdaDomaći fudbalFudbal

TERZIĆ OTKRIO: Sportski direktor Crvene zvezde o NASTAVKU saradnje sa Vladanom Milojevićem

Spread the love

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić otkrio je koliko je novca potrebno crveno-belima da bi izugrali sezonu.

Posle 25 godina Crvena zvezda je dočekala proleće u Evropi. ‘Zlonamerni jezici’ se pitaju kako kada je tim iz ‘Ljutice Bogdana’ okovan dugovima, to jest otkud novac da se formira jak tim. Sve to objasnio je u intervjuu za Novosti Zvezdan Terzić. Generalni direktor kluba je otkrio koliki su troškovi na godišnjem nivou i koliko Crvena zvezda zarađuje.

– Dan u Crvenoj zvezdi košta 35.000 evra, troškovi kluba su između 12 i 15 miliona evra godišnje. Mi moramo na proleće da imamo novac za izmirenje obaveza prema bankama, za završetak trening-kampova i infrastrukturu, da bismo redovno izmirivali plate igračima… Ipak, u velikij meri smo se stabilizovali, a ja sam uveren da će sve biti bolje i bolje. Mi smo poslednje dve godine generisali prihod od 50 miliona evra, od toga 30 miliona od transfera, 6,5 od UEFA, 3,5 od ulaznica, osam miliona od „Gasproma“ i dva od „Telekoma“, naših sponzora. Sportski rezultati su i te kako podigli imidž i vrednost Crvene zvezde – rekao je Zvezdan Terzić.

Generalni dirketor Crvene zvezde je potom pričao o treneru Vladanu Milojeviću.

– Njegov dolazak dočekan je sa mnogo skepse, jer je u Srbiji vodio samo Čukarički. Milojević se uklapa u profil koji je potreban Crvenoj zvezdi. Hrabar je, harizmatičan, sistematičan, ima kopču sa klubom, jer je bio igrač i trener mlađih kategorija. Voleo bih da Milojević ostane ovde kao dugoročan projekat – rekao je Terzić, a onda se osvrnuo na pojedina pisanja da je sjajni stručnjak na meti Olimpijakosa.

– Nesporno je da je Milojević postao interesantan mnogima. Napravio je fantastične rezultate, imaće slatkih muka. Ali, i kod njega postoji sportski i profesionalni izazov da proba da uvedemo ekipu u Ligu šampiona, što je san svakog zvezdaša. Mislim da bi otišao potpuno nedorečen. Međutim, verujem da će se ta saradnja sigurno nastaviti. Mi smo na početku stvaranja jedne ozbiljne priče.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close